20 OCAK, PERŞEMBE, 2022

Gökçe İrten’in “Kişisel Katmanlar” Sergisi Mixer’de

Sanatçı, yazar ve illüstratör Gökçe İrten’in “Kişisel Katmanlar” başlıklı ikinci kişisel sergisi 27 Şubat tarihine kadar Mixer’de sanatseverlerle buluşuyor.

“Kişisel Katmanlar” sergisi bireyin kendi öz benliği ile bulunduğu yer ve etrafındaki her şeyle olan çok katmanlı ilişkisini ele alıyor. Gökçe İrten, toplumsal yapı içinde sıkışmış kimliklerin duygularını anlamaya, kişinin kendini bulma ve yeniden kurgulama süreçlerini anlamlandırmaya odaklanarak sergiyi kurguluyor. 

Çalışmalarında şehir ve birey arasındaki ilişkilere odaklanan İrten, Mixer’de izleyiciyle buluşan “Muhit” başlıklı ilk sergisinde kent ve birey ilişkisine odaklanmıştı. “Kişisel Katmanlar” sergisi ile bu defa sanatçı, bu ilişkinin merkezine bireyin kendisini alarak, onun öz benliğini bulma serüveninin katmanlarını açıyor. Sanatçı kâğıt üzerine karışık teknik ile oluşan kolajları, heykel ve mekâna özgü bir müdahaleyi de içeren çalışması ile sergiyi fiziksel olarak da katmanlı bir boyuta taşıyor. Sergi farklı formlar ve dokular ile örülmüş bir dünya içerisinde bireyin duygu durumlarının, belleğinin ve benliğinin değişiminin izlerini barındırıyor.

​Gökçe İrten’in “Kişisel Katmanlar” başlıklı sergisini 27 Şubat tarihine kadar salıdan cumartesiye 11.00 - 19.00 saatleri arasında Mixer proje odasında ziyaret edebilirsiniz.

Künye: Gökçe İrten, Kişisel Katmanlar, Detay görsel

0
1290
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle