04 HAZİRAN, CUMA, 2021

Genco Gülan’dan Kavramsal Sanat ve Güzellik Algısı Üzerine: “Güzel Şeyler”

BE Contemporary Art Gallery, Genco Gülan’ın kavramsal sanat ve güzellik sorunsalına odaklandığı “Güzel Şeyler” başlıklı kişisel sergisine 4 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Gülan’ın son dönemde gerçekleştirdiği büyük boyutlu soyut resimlerini, figüratif heykellerini, deneysel objelerini ve seramik yapıtlarını bir araya getiren sergide yer alacak yapıtların büyük bir bölümü ilk defa izleyiciyle buluşacak. Güzellik kavramının uzun süre sanatla ilişkilendirilmiş olmasından sonra postmodern dönemde bu ilişkide yaşanılan ciddi kopuştan yola çıkan sergide sanatçı kavramsal sanatın güzellikle yaşadığı bu yol ayrımından sonra postpostmodern dönemde tekrar yakınlaşmalarını öngörüyor.

Kavramsal sanat ve güzellik algısının tekrar bir arada anılabilmesi için sergisinde yeni yöntemler deneyen Gülan, izleyicilerin zihinlerindeki güzellik tanımını yeniden ele alan, bazen kitsch bazen minimal yapıtlar veren bu yaklaşımı, bir final değil bir bekleme alanı olarak değerlendiriyor. Sanatçının “güzellik ve akıl” kavramlarının nasıl beraber kullanılabileceğini araştıran sergisinde Hem Güzellik Hem Akıl (2014 ve 2020) ismindeki Sokrates’in başına ve Venüs’ün vücuduna sahip heykel çalışması, Janus (2021) isimli portresi, Taşı Toprağı Altın (2020) isimli readymade çalışması gibi işleri yer alıyor.

Genco Gülan’ın “Güzel Şeyler” başlıklı kişisel sergisini 4 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında BE Contemporary Art Gallery’nin İzmir Urla’da yer alan mekânında ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1- Genco Gülan, Color Planet, 2020, tuval üzerine akrilik, çap 120 cm
2- Genco Gülan, Taşı Toprağı Altın, 2020, tuğla ve boya, 18,5x13x18,5 cm
3- Genco Gülan, Hem Güzellik Hem Akıl, 2014, polimer, 30x10x10cm

0
2273
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage