22 TEMMUZ, SALI, 2025

Gençler İçin Stop-Motion Animasyon Atölyesi Filmleri Yayında

İKSV Alt Kat’ın İstanbul Film Festivali iş birliği ve İKSV 2025 Festivalleri, Genç ve Çocuk Atölyeleri sponsoru Alarko Holding’in katkılarıyla 14-19 yaş arası gençlere yönelik düzenlediği stop-motion animasyon atölyesi filmleri yayımlandı.

Nisan - haziran ayları arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen atölye kapsamında, genç katılımcılar stop-motion tekniğini kullanarak toplam 16 kısa animasyon filmi üretti. Gençlerin özgün fikirlerinden doğan bu filmler, İKSV’nin YouTube kanalında izleyicilerle buluşuyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin katıldığı atölyeler haziran ayında tamamlandı. Her döneminde katılımcıların şehirde kendi yön bulma deneyimlerini araştırdıkları program kapsamında altı ayrı çalışma gerçekleştirildi. Atölyenin yürütücülüğünü ise yönetmen Gökalp Gönen üstlendi. Nisan - haziran ayları arasında iki dönem hâlinde gerçekleştirilen atölyelerde, yönetmen ve eğitmen Gökalp Gönen rehberliğinde çalışan katılımcılar, kendi karakterlerini tasarlayıp cut-out tekniğiyle animasyonlar oluşturdu. Ayrıca gençler, yapay zekâ destekli araçlarla animasyon üretimini deneyimleme fırsatı buldu. Atölye sürecinde katılımcılar, kurgu, ses tasarımı ve hikâye anlatımı gibi animasyonun temel bileşenlerine dair kapsamlı bir keşfe çıktılar. Toplamda 52 genç katılımcının yer aldığı bu yılki atölyelerin sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Atölye sürecinde üretilen filmler, 30 Haziran akşamı düzenlenen çevrim içi kapanış etkinliğinde paylaşıldı. Etkinliğe, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, atölye yürütücüsü yönetmen Gökalp Gönen, Anima İstanbul’un kurucusu Mehmet Kurtuluş ve Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar konuk olarak katıldı.

​Atölye sürecinde üretilen 16 kısa filmi İKSV’nin YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

0
1645
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage