14 EYLÜL, PAZARTESİ, 2020

Gelincik Filmi 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde

Orçun Benli’nin yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Şükrü Üçpınar ile yazdığı, başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’ın paylaştığı Gelincik filmi ilk kez 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Film Yarışması seçkisi kapsamında izleyicilerle buluşacak.

Bu yıl 3 ile 10 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterilecek olan Gelincik, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Filmde Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım’a Hande Doğandemir, Nilperi Şahinkaya, Bülent Emrah Parlak, İnan Ulaş Torun gibi isimler eşlik ediyor.

Daha önce çeşitli projelerde birlikte çalışan Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar, Gelincik ile daha önce yaptıkları komedi filmlerinin aksine bu defa bir dram/gerilim filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. 90’lı yılların siyasi atmosferinde ve faili meçhullerin gölgesinde, elini kirletmekten çekinmeyen bir polisin hikâyesini anlattıkları Gelincik, farklı bir içerik ve türde hazırlanarak, hem Türkiye’nin karanlık dönemlerine ışık tutuyor hem de bir polis memurunun sarsıcı hikâyesini izleyicilerle buluşturuyor.

Görüntü yönetmenliği Tufan Kılınç’ın üstlendiği, müziklerini Sertaç Özgümüş’ün yaptığı Gelincik filminin kurgusu ise Fırat Terzioğlu’na ait. Yusuf Ziya Benli, Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar’ın yapımcılığını üstlendiği projede, Bulut Reyhanoğlu ve Kaan Yıldırım ise “executive producer” olarak yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yjZyTsFKINc

0
2187
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle