
Gaye Boralıoğlu’nun bireysel duygularla toplumsal gerçekleri iç içe geçirdiği, okurunu “Kaosun içinden geçen bu çağda, sahici bir aşk hâlâ mümkün mü?” sorusuyla baş başa bıraktığı yeni romanı Her Şey Normalmiş Gibi, 12 Aralık’ta İletişim Yayınları tarafından yayımlanacak.
Her Şey Normalmiş Gibi, Arda ile Lora’nın sarsıcı ilişkisi üzerinden bugünün Türkiye’sine bakan, aşkın tesadüflerden değil, insanın kendi varoluşundan filizlendiğini anlatan bir roman. Boralıoğlu, bir ucu İstanbul’un göbeğinde diğer ucu Diyarbakır’ın rüzgârında gezinen bu hikâyeyi anlatırken, okurunu ikili ilişkiler, varoluş meselelerimiz ve haletiruhiyemiz üzerine düşünmeye davet ediyor.
Farklı dünyalardan iki insan: Arda ve Lora. Onları zorlu bir ilişkinin ana karakterleri yapan şey ne olabilir? Tesadüf mü, yoksa ikisinin de varoluş hikâyesinde saklı bir sebep mi? Her Şey Normalmiş Gibi’de genç bir adamın gözünden bakıyoruz yaşadığımız kaotik günlere. Onunla birlikte hem sevdiği kadını tanımaya ve anlamaya çalışıyoruz hem de son dönemin siyasi ve toplumsal atmosferini yeniden gözden geçiriyoruz.
“Ve bir şey daha söyleyeyim bak, aşk gelecek değildir Lora, geçmiştir. Benim kemiklerimden ve etimden ve kanımdan, senin damarlarından ve tükürüğünden doğmuştur aşk. İki insan birbirinin yarınına değil, hakikatine âşık olur. Tarihin fırlatıp o âna attığı iki çıplak varlığız biz. Biz. Yani âşıklar.”