06 EKİM, SALI, 2020

Galeri Bu’dan İki Yeni Sergi

Galeri Bu Galata sanatçı İsmet Değirmenci’nin “Doğa Konuşur” adlı sergisi; Galeri Bu Pavilion ise sanatçı Deniz Doğruyol’un “Benimle Başlamadı” adlı sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor.

İsmet Değirmenci’nin Galeri Bu Galata’da gerçekleşecek “Doğa Konuşur” isimli sergisi sanatçının şiirsel dille kaleme aldığı metin; bir doğa yürüyüşü içinde insanı, düşünen insanın içinde "ben" arayışını, bütün yürüyüş ve düşünüş anlarının fragmanlarını plastikleştiriyor. Sergi, yürüş felsefesinin şiirselliği, yalınlık ve samimiyet vurgusu, doğanın bir bütün olarak yüceliğine ithaf ediliyor.

Deniz Doğruyol’un “Benimle Başlamadı” isimli kişisel sergisi ise Galeri Bu Pavilion’da izleyicisiyle buluşuyor. Sergi Doğruyol’un, temelde kolaj ve asamblaj diliyle meydana getirdiği eserlerinden oluşuyor. Toplumsal cinsiyet, aile, aidiyet, toplumsal norm gibi kavramları odağına alan sergi, eserlerde dünyanın pek çok yerinden toplanan nesnelerle bir dil ağı örüyor. Sanatçı bu sergisinde, hatırasındaki gel-gitleri, hatırlamayı tetikleyen zihinsel ve fiziksel göçlerle biriktirdiği nesneleri, anadilde/ "ana" kültürde normlarla şekillenen deneyimlerini, kişisel mutluluk ve özgürlük sınırlarını izlemeye açıyor.

​3 Ekim- 5 Aralık 2020 tarihleri arasında gezilebilecek sergileri pazar ve pazartesi günleri hariç, 12.00- 19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile ziyaretçi kabul eden galerileri gezmek için 0(212) 243 91 93 numaralı telefondan arayabilir ya da @galeribugalata & @galeribupavilion Instagram hesaplarından ulaşabilirsiniz.

0
2733
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage