06 OCAK, ÇARŞAMBA, 2021

Galata Perform’un Yeni Metin Atölyeleri Başlıyor

GalataPerform’un, Yeni Metin Projesi kapsamında Dijital Eğitim Modeliyle yurt içinden ve yurt dışından oyun yazarları, yönetmenler ve eğitmenlerle düzenleyeceği Yeni Metin Atölyeleri 27 Ocak’ta başlıyor.

Türkiye'nin ilk dijital sahnesi olma özelliğini taşıyan YeniPerform'da hibrit yöntemle düzenlenecek Oyun Yazarlığı, Yönetmenlik ve Tiyatro Tekniği ve Işık Tasarımı atölyelerine ek olarak bu yıl ilk defa Oyun Yazarlığı Masası atölyesi düzenleyecek. Katılımcılar GalataPerform’un ana eğitmen kadrosunun yanında yurt dışından ve Türkiye’den oyun yazarları, yönetmenler ve eğitmenlerin katılımıyla, oyun yazarlığı, yönetmenlik ve tasarım alanlarında teori ve pratiğin harmanlandığı bir eğitim alacak. Eğitimler Eğitim Seti, Çevrimiçi Dersler, Danışmanına Sor, Kamp ve Festival olarak beş aşamadan oluşacak. Beş aşamanın ilki olan Eğitim Seti dahilinde atölye katılımcıları YeniPerform üzerinden bir eğitim setine ulaşacaklar. Atölyenin ikinci aşamasında katılımcılar haftada bir gün Zoom üzerinden Yeni Metin Atölyeleri’nin ana kadrosunda yer alan Yeşim Özsoy, Ozan Ömer Akgül ve Ferdi Çetin yürütücülüğünde çevrim içi atölyelere katılacaklar. Atölye sürecinin üçüncü aşamasında ilk üç ayın sonuna gelindiğinde Yeni Metin Festivali 10’un teması ilan edilecek ve GalataPerform eğitmen kadrosunda yer alan isimlerle Danışmanına Sor süreci başlayacak. Atölyenin dördüncü aşamasında tüm katılımcılar 2021 Temmuz ayında şehir dışında 10 günlük yüz yüze bir eğitim kampına girecekler. Ortaya çıkarılacak projeler bir seçki hâlinde atölyenin son aşaması olan Yeni Metin Festivali 10 için hazır hâle gelecek.

27 Ocak’ta başlayacak ve 6 ay devam edecek olan atölyelere 8 Ocak’a kadar indirimli olarak erken kayıt yaptırmak için yeniperform.com’u ziyaret edebilir, yenimetin@galataperform.com adresine mail göndererek randevu alabilirsiniz.

0
1625
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage