04 AĞUSTOS, SALI, 2015

Fotoğraf ve Kitap Tasarımları Ortak Noktada Buluşuyor

“Sanatçıların kendilerini ve duruşlarını en açık şekilde ifade ettiği araçlardan biri olan fotoğraf kitaplarını şimdilerde daha da merak eder, içinde kendimizi kaybetmek ister bulduk” diyen Mixer bir sergi turuyla karşımıza çıkıyor. Fotoğrafı ve kitap tasarımını bir araya getiren fotoğraf kitapları, son zamanlarda gerçekleştirilen çeşitli sergiler ve atölyelerle daha igi çekici bir hale geldi.

Geçtiğimiz yaz döneminde Mixer'de gerçekleşen, Murat Germen, Aslı Narin, Melis Bağatır ve Eren Sulamacı tarafından Sabancı Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitelerinde açılan Fotoğraf Kitabı Üzerine Çalışmalar isimli ders de, bu alanda çalışmak isteyen sanatçılar ve tasarımcılar için bir buluşma noktası oldu. Ders, çoğu zaman basılmadan proje aşamasında kalan ödevlerden bir adım öteye giderek, kitapların uygulamasını da içeriyor. Bu sayede tasarımlar hayat buluyor, elde tutulabiliyor hale geliyor. Ders, öncelikle öğrencilerin üretimlerine ve ‘meseleleri'ne nasıl yaklaştıklarını sorgulatan bir süreçle başlıyor. Tartışmalar ve paylaşımlarla fikirler şekillenerek önce tasarılara sonra kitaplara dönüşüyorlar.

Mixer’in sergi alanında yer alan ‘Fotoğraf Kitabı Üzerine Çalışmalar’ sergisi kapsamında 20 Ağustos, saat 18:00‘da yapılacak sergi turu hem fotoğraf kitaplarının üretim süreci hem de içeriklerinin geliştirilmesi çerçevesinde gerçekleştirilecek.

​Mixer : Boğazkesen Caddesi No: 45 Bodrum Kat Tophane

0
3542
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage