04 HAZİRAN, CUMA, 2021

Flört 4 Yıl Aradan Sonra “Bize Özel” Albümüyle Dönüyor

Türk rock müzik grubu Flört, 2017’de yayımladığı Bambaşka albümünün ardından 4 yıl sonra Bize Özel ile geri döndü. Arpej Yapım etiketiyle yayımlanacak Bize Özel isimli albümde politik göndermeler, bireysel ruh hâlleri, aşka ve dostluğa dair hikâyeler ve Anadolu’dan göç gibi çok çeşitli temaların işlendiği şarkılar yer alıyor.

Kurucu üyeler Ozan Kotra, Ata Akdağ, Çağatay Kehribar ve gruba geçen sene katılan davulcu Bülent Ay’dan oluşan Flört’ün sekizinci stüdyoalbümü olan Bize Özel’deyer alan şarkıların söz ve müzikleri, enstrüman çalımları ve düzenlemeleri Flört imzası taşıyor. Ayrıca grup üyeleri albümün prodüktörlüğünü de yaptı. Analog teknolojiyle kaydedilen albüm için grup üyeleri melodik açıdan bugüne kadar en çok yerlilik içeren albümleri olduğunu belirtiyor.

Kayıtları Bay Papağan Stüdyosu’nda yapılan albümün miksini Çağatay Kehribar, masteringini Çağlar Türkmen üstlendi. Kapak fotoğrafını Hakan Çokgezen’in çektiği, grafik tasarımını ise Ahmet Terzioğlu’nun yaptığı albümün plak formatında yayımlanması için de hazırlıklar tamamlandı.

Bize Özel albümünün üretim ve sound açısından geçmişle bugünü yetkinlikle birleştiren bir çalışma olduğunu belirten Flört grubu üyeleri şunları söyledi: “Pandemi döneminde canlı performansların son bulması, Flört üyelerinin tamamen albüm kaydına konsantre olmasını sağladı. Uzun ve özenli bir çalışma ortamı sonucu tüm grubu tatmin eden bir olgunluk dönemi albümü çıktı ortaya... Analog kaydın sıcaklığı, 60’lı ve 70’li yıllarda üretilmiş analog synthesizer’ların kattığı atmosfer ve grubun çok önem verdiği polifonik vokal anlayışı Bize Özel albümünü oluşturan en önemli unsurlar arasında. Albüme adını veren ‘Bize Özel’ şarkısı baştan sona üç sesli vokal tekniği ile söylenmiştir.”

0
1014
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage