11 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Ferit Odman ve Jester “Red Bull BC One Break the Beat” Projesinde Buluştu

Türkiye’nin yetenekli caz müzisyenlerinden, baterist Ferit Odman ile Red Bull BC One 2021 Türkiye birincisi B-Boy Jester, caz ve breakingi tamamen doğaçlama bir şekilde birlikte yorumladıkları “Red Bull BC One Break the Beat” video projesi için bir araya geldi.

Ferit Odman ve B-Boy Oğuzhan ‘Jester’ Karademir, “Red Bull BC One Break the Beat” video projesi için İstanbul Samatya’da bulunan Kapıağası Yakup Ağa Hamamı’nın görselliği ve akustiğinde, doğaçlama bir şekilde gerçekleştirilen çekimlerde bir araya geldi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek caz ve breakingi tamamen doğaçlama bir şekilde bir araya getiren “Red Bull BC One Break the Beat” video projesi Red Bull Türkiye sosyal medya hesapları üzerinden dinleyicilerle buluşuyor.

Ferit Odman proje hakkında şunları söyledi: “Red Bull’un break dans ve davulu birleştiren, tamamen doğaçlama bu özel projesinde yer almak çok keyifliydi. Proje teklifini duyduğum anda kabul ettim çünkü birbirine çok yakışan iki farklı ritmik dünyanın müthiş bir uyum sağlayacağından emindim. Daha önce hiç denenmemiş bir şekilde, Kapıağası Yakup Ağa Hamamı’nın akustiğinde keyifli bir çekim gerçekleştirdik. Jester çok başarılı bir dansçı, projenin sonuçları da aynı oranda başarılı oldu.”

B-Boy Jester ise şunları söyledi: “Caz ve breaking, bir araya gelmesi oldukça ilginç görünen ama bence birbirine çok uygun iki konsept. Çünkü müziğin temelinde davul, dansın temelinde de rocking var; birisi müziğin diğeri ise bedenin ritmini oluşturuyor. İki sanatçının yan yana sevdiği şeyi yapıyor olması ve bunu büyüleyici bir atmosferde gerçekleştirmek harika bir deneyimdi.”

B-Boy Jester’ın 2021 Türkiye finalisti olarak geçtiğimiz yıl Polonya’da ülkemizi uluslararası arenada temsil ettiği, teke tek breaking yarışması olarak anılan Red Bull BC One, ülkelerin en iyilerini her yıl farklı bir ülkede gerçekleştiren dünya finalinde bir araya getiriyor. Bu yıl 15 Mayıs’ta Sahil Antalya Olbia Meydanı’nda gerçekleştirilecek Red Bull BC One 2022 Türkiye finalinin ardından dünya finali ise kasım ayında New York’ta yapılacak.

​Red Bull Türkiye’nin Instagram hesabına buradan internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

0
1641
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage