18 KASIM, PERŞEMBE, 2021

Ferhat Satıcı’nın “Heykeltraşın Kabusu” Sergisi Bilsart’ta

Bilsart, Ferhat Satıcı’nın “Heykeltraşın Kabusu” başlıklı kişisel sergisini 27 Kasım tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Ferhat Satıcı tarihsel anlatıları merkezine alan anıtsal alegorileri, gündelik yaşam, bilinçaltı ve toplumsal travmalarla yeniden ele alıyor. “Heykeltraşın Kabusu” serisinde sanatçı eseri üreten heykeltıraşın zihni ile eserin zihni arasındaki bağları açığa çıkarıyor. Hareketli imajın üretim süreçleri ile kalıcı ve sabit imgelerin üretilişi arasındaki geçiş alanında imgenin ve duyguların yerinden edildiği bir topografya kurgulayan sergi, toplumsal ve fiziksel travmaların kimi başlangıçlara sebep olabileceği gibi rüyalar ve kabusların da farklı coğrafyalarda farklı anlamlarla tekrar tezahür edebileceğinin altını çiziyor.

Satıcı’nın “Heykeltraşın Kabusu” serisinin üçüncüsü olan Canonica’nın Kabusu başlıklı videosu ilk kez bu sergiyle izleyici karşısına çıkacak. Video üçlemesine eşlik eden çizimler, obje ve heykeller projenin sürecini, katmanlarını ve arka planını açığa çıkaracak detaylar olarak yer alıyor. Sergide abidevi geçmişten, karanlık bir geleceğe yolculuk eden anıt imgesi, zamansız bir coğrafyada izleyici ile tekrar buluşmayı bekliyor.

​Ferhat Satıcı’nın “Heykeltraşın Kabusu” başlıklı sergisini 27 Kasım tarihine kadar Bilsart’ta ziyaret edebilirsiniz.

0
1295
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage