17 HAZİRAN, CUMA, 2022

Ferda Art Platform’dan Yeni Sergi: “Tanık”

Ferda Art Platform, savaş muhabiri, fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın tarihsel bir arşiv niteliğindeki fotoğraflarının çağdaş sanat yorumlarından oluşan “Tanık” başlıklı grup sergisine 17 - 30 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Başak Gürbüz Bisel ve Collective Hunch’ın küratörlüğünü yaptığı sergide Ali İbrahim Öcal, Buğra Erol, Chloe Julien, Christof Mascher, Christian Sommer, Damla Sari, Eda Soylu, Evren Erol, Ezgi Vural, Ecem Naz Dalmaz, Ferhat Özgür, Fenella Knox, Hakan Özer, Lalin Mercan, Nejat Satı, Selçuk Ceylan, Turan Aksoy, Tyler Thacker’ın eserleri yer alıyor. Aral’ın sarsıcı ve olağandışı arşivine bir çağdaş sanat yaklaşımı olan sergi çoğunlukla yeni ya da sergi kapsamında yeni anlamlar kazanmış farklı disiplinlerden eserlerden oluşuyor.

Coşkun Aral’ın tanıklığı savaşın canlılar, doğa, kentler ve kolektif hafıza üzerinde yarattığı yıkımı tüm gerçekliği ile ortaya koyuyor. Bu bitmeyen, nesiller boyu aktarılan zehirli savaş döngüsünü onun gözlerinden izliyoruz. “Tanık” sergisi farklı ülkelerden, disiplinlerden ve kuşaklardan 18 sanatçının katılımıyla bu tanıklığı yeniden yorumluyor.

​“Tanık” başlıklı grup sergisini 17 - 30 Haziran tarihleri arasında Ferda Art Platform’da ziyaret edebilirsiniz.

0
1784
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage