23 MAYIS, PAZARTESİ, 2022

Ferda Art Platform’dan 5. Mardin Bienali ile Eş Zamanlı Sergi: “İki Nehrin Arasındaki Toprak”

Ferda Art Platform, 5. Mardin Bienali’ne paralel olarak düzenlenen Hüseyin Aksoy’un “İki Nehrin Arasındaki Toprak” başlıklı kişisel sergisini 20 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Hüseyin Aksoy’un mekâna özgü yeni işlerinden oluşan “İki Nehrin Arasındaki Toprak” sergisi, tarih anlatısını şekillendiren mekân, zaman ve sistemleri araştırıyor. Kültürel miras, mülksüzleştirme, kültürel tahribat gibi kavramları ve bu kavramlar ile şekillenen tarihsel anlatıları irdeleyerek kendi sanat pratiğiyle yeniden kurgulayan Aksoy, mekânla iş birliği içerisinde çalışıyor.

Hüseyin Aksoy, Ortadoğu’nun sınırlarını belirleyen İngiliz ajan ve arkeolog Gertrude Bell’in arşivi üzerinde çalışarak “kültürel tahribat” kavramını ve bu kavrama dayalı tarihsel anlatıları ve sömürgecilik söyleminin anlatı inşasını inceliyor. Sanatçı, “ölmüş” olan mekânlara verdiği yeni bir can suyu olarak bir restorasyon malzemesi olan Alman ceviz boyasını kullanıyor. Gertrude Bell’in arşivinden edindiği görsellerin karşılık geldiği yerleri Google haritasında araştıran sanatçı, oralarda yıkılmış ya da tahribata uğramış yerleri orijinal hâliyle veya çeşitli müdahaleleriyle üretimlerinde yeniden kurguluyor. Sergide sanatçının video işlerinin ve desenleri izleyicilerle buluşuyor.

Hüseyin Aksoy’un “İki Nehrin Arasındaki Toprak” başlıklı kişisel sergisini 20 Haziran’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: 239 Bademci sokak TN 5 Mardin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Arka Bina Tasarım Vakfı

0
1379
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage