18 EKİM, PAZARTESİ, 2021

Ferda Art Platform’da İki Yeni Sergi

Ferda Art Platform, Bawer Doğanay’ın “Bir Bulut İçinde Yaşıyorum” başlıklı ilk kişisel sergisi ile Mert Diner’in “Bizi Rahat Bırakın” başlıklı kişisel sergisine 20 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında ev sahipli yapıyor.

Bawer Doğanay, işlerinde yer verdiği renklerle işlenmiş zengin boya alanlarını belli bir veri toplama sürecinin ardından ortaya çıkan ürünler olarak tasvir ediyor. Sanatçının resimlerinde bulunan öğeler taş süslemeleri, motifler, tarihi yapılar, ova-gökyüzü, bulutlar gerçek ile kurgu arasında bir araya gelerek tarih resminin bir versiyonunu oluşturuyor. Doğanay’ın işlerindeki kompozisyon genel olarak eğlenceli ve renkli bir dünyaya ait gibi görünse de aslında ekspresif, hırçın ve içsel bir dünyayı gözler önüne seriyor. “Bir Bulut İçinde Yaşıyorum” başlıklı sergi sanatçının kendine has tekniği ve üslubunu yansıtmanın yanı sıra sanata bakışını bir başka pencereden izleyiciyle buluşturmayı amaçlıyor.

Mert Diner, alan dilimlemelerinin içinde oluşturduğu kompozisyonlar ile izleyiciye görünenin görünmeyenle birlikte yarattığı diyalektiği deneyimleme imkânı sunuyor. Sanatçı üstü kapatılan duvarların gerçekliğini resimlerinin odak noktası hâline getiriyor. Diner’in 2018 ve 2019 yıllarında ürettiği eserlerden oluşan seçkide, bilinçli adımlarla yapılan hamlelerle birlikte, plan dışı gelişen leke ve tesadüfler de üretimin bir parçası oluyor. “Bizi Rahat Bırakın” sergisi sanatçının üstü kapatılana yönelik itirazını sunarken, aynı zamanda da izleyiciye galeri mekânında yeni yaklaşımlar oluşturabilmeyi hedefliyor.

​Bawer Doğanay’ın “Bir Bulut İçinde Yaşıyorum” sergisi ile Mert Diner’in “Bizi Rahat Bırakın” sergisini 20 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında Ferda Art Platform’da ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Bawer Doğanay, Bir Bulut İçinde Yaşıyorum, 2021, Tuval üzerine akrilik, 61 x 46 cm
2. Mert Diner, İsimsiz, 2019, Kâğıt üzerine akrilik ve sprey boya, 42 x 34,5 cm

0
1286
0
  • 18-10-2021
    0
    931
    0
    “Giselle” Balesi 27 Ekim’de Prömiyer Yapacak
    “Giselle” Balesi 27 Ekim’de Prömiyer Yapacak
  • 18-10-2021
    0
    908
    0
    Pera Müzesi’nin “Bir Arada” Serisi Tuğçe Şenoğul ve Yasemin Mori ile Devam Ediyor
    Pera Müzesi’nin “Bir Arada” Serisi Tuğçe Şenoğul ve Yasemin Mori ile Devam Ediyor
  • 18-10-2021
    0
    749
    0
    Buşra Tunç ve Kerem Ozan Bayraktar’ın Yerleştirmesi “Hayalet Bahçeler” Tokyo Bienali’nde
    Buşra Tunç ve Kerem Ozan Bayraktar’ın Yerleştirmesi “Hayalet Bahçeler” Tokyo Bienali’nde
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage