07 MAYIS, CUMA, 2021

Farklılıkların Güzelliği Üzerine: “Ne Şahane Fikir!”

Narjes Mohammadi’nin yazıp resimlediği, çocuklara kendinlerini farklılıklarıyla kabullenmelerini anlatmayı amaçlayan Ne Şahane Fikir!, İlksatır Çocuk tarafından yayımlandı.

4 yaş ve üstü okurlara hitap eden Ne Şahane Fikir!, kulaklarını büyük bulan ve onlardan rahatsız olan Kuki’nin hikâyesine odaklanıyor. Kuki’nin bulduğu bir maskeyi takması ve onu görenlerin etkilenerek onun gibi görünmeye çalışması üzerinden ilerliyor. Kırışıklıklarından rahatsız olan annesi ve gözlerinin küçük olduğunu düşünen babası da maskenin altına saklanıyor. Bir süre sonra herkes birbirine benzemeye başlıyor. Kuki artık en yakın arkadaşını bile tanıyamaz oluyor. Dahası artık kendisini kimse ilginç bulmuyor. Maskesini çıkartmaya karar veriyor.

​Meşhed doğumlu Narjes Mohammadi, çocukluk yıllarından itibaren resim yapmaya devam etti. Büyükbabasının evinde başlayan bu yolculuk onu farklı şehirlerde yer aldığı festivallere taşıdı. Narjes Mohammadi’nin eserleri İran, Kanada, Avustralya, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Almanya’da çeşitli kitap ve dergilerde yayımlandı. Yine çeşitli sergi ve festivallere illüstrasyonları seçildi. Frida’nın sanat hayatında önemli rolü olduğunu dile getiren Mohammadi, gençliğinden itibaren inançlarını ve fikirlerini sunma konusundaki cesaretinden ve beceresinden etkilendiğini düşünüyor. 

0
1416
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage