26 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2020

Farkındalık Yaratan Bir Hikâye: Mırıldanan Çocuk

Gabriele Clima’nın bir ev kedisi ile otizmli özel bir çocuğun sıra dışı arkadaşlığını anlattığı kitabı Mırıldanan Çocuk, Ilaria Campana’nın resimleriyle, Esma Fethiye Güçlü’nün çevirisiyle, Timaş İlk Genç tarafından yayımlandı.

Mırıldanan Çocuk, 10 yaş ve üzeri her yaştan okura otizm, dostluk, dayanışma, aile ve komşuluk bağlarıyla ilgili kalbe dokunan bir hikâye anlatıyor. Didaktik olmayan kitap, mizahi bir üslupla, eğlenceli bir anlatım sunarken farkındalık da oluşturmaya çalışıyor.

​Ev kedisi Pepe, insanları Anne, Baba ve Tato ile birlikte sıradan bir kedi hayatı yaşamaktadır. Oldukça meraklı ve hareketli bir kedidir. Günleri komşunun köpeğiyle atışarak, güvercinlere söylenerek ve uyuyarak geçer. Pepe’nin hayatı yaşadığı binanın dördüncü katına daha önce hiç görmediği bir çocuğun taşınmasıyla değişir. Bu çocuk onun tanıdığı diğer çocuklardan farklıdır. Hiçbir zaman evden dışarı çıkmaz. Penceresinde kilit olduğu için camdan dışarı bile bakamaz ve zamanının çoğunu resim çizerek geçirir. Pepe, onun eve hapsedildiğini düşünür ve çok tuhaf bulduğu küçük çocuğu yakından tanımayı ister. Fakat o bir kedi ve insanlarla nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Yine de onu güldürmenin ve her şeyden önce kalbini ısıtmanın bir yolunu bulmalı.

0
14377
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage