19 ŞUBAT, CUMA, 2021

Ezra Pound’un “Kantolar”ının Tamamı 24 Saatte Okunacak

Ezra Pound’un 800 sayfalık Kantolar kitabının tamamı, kitabın çevirmeni Efe Murad tarafından 20 Şubat Cumartesi günü (yarın) saat 20:00’de başlayıp 21 Şubat Pazar günü saat 20:00’ye kadar Yapı Kredi Yayınları’nın Instagram hesabından canlı yayında okunacak.

Bir gün boyunca kısa aralıklar dışında kesintisiz yayımlanacak olan bu baştan sona okuma denemesiyle Pound’un birçok şiirden, dilden, insandan sesleri birleştirdiği dev yapıtı şiirsel bir deneyime dönüşecek.

Modernizmin en etkili şairi Ezra Pound’un ağırlıklı olarak 1915-1962 yılları arasında kaleme aldığı Yapı Kredi Yayınları tarafından dilimizde Efe Murad’ın çevirisiyle yayımlanan Kantolar, 116 bölümden oluşan uzun tek bir şiirdir.

Kanto biçim olarak belirli vezinle okunabilen, şarkı gibi söylenebilen şiir anlamına geliyor. Pound şarkı gibi okunan şiirin kendi müziğiyle yakalanan uyumunun en üstün şiir formu olduğunu düşünür. Onun deyişiyle Kantolar yüksek sesle bir solukta okunması gereken bir şiirdir.

​20 Şubat akşamı başlayacak bu sıra dışı yayını Yapı Kredi Yayınları’nın Instagram hesabından canlı olarak takip edebilirsiniz. 

0
1824
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage