17 KASIM, SALI, 2020

“Eve Yürüyüş” Üzerine Bir Çevrim İçi Buluşma

Performans sanatçısı Alisa Oleva, Performistanbul’un ilk misafir sanatçı programı çerçevesinde gerçekleşen, İstanbul’da yaşayan kadınları* eve giden yolda adımlarını paylaşmaya çağıran “Eve Yürüyüş” (Walking Home) adlı projesini ve çalışma sürecini, çevrim içi buluşma kapsamında izleyicilerle paylaşacak.

Çalışmalarına Londra’da devam eden Rus asıllı performans sanatçısı Alisa Oleva, kendisinin Londra’dan ve Valensiya’dan katıldığı “Eve Yürüyüş” (Walking Home) adlı projesinde, İstanbul’daki kadın* ve kendini kadın olarak tanımlayan katılımcılara bir açık çağrıda bulunmuş ve eve giden yolda, adımlarını paylaşmaya çağırmıştı. “Ev” kavramı ile duygusunu kolektif olarak sorgulamaya ve önümüzdeki nesillere aktarılacak kadın tarihine katkıda bulunmaya davet eden sanatçı, çevrim içi buluşmasında performatif bir sunumla hem program hem de performans süreçlerini değerlendirecek.

Performistanbul’un Sanatsal Gelişim Programı kapsamında, British Council’ın #KültürdeKadınGücü Destek Programı sayesinde, Live Art Development Agency (LADA, Londra) iş birliğiyle hayata geçirilen “Eve Yürüyüş” (Walking Home) projesi, sanatçı Alisa Oleva’nın 20 Ekim - 8 Kasım 2020 tarihleri arasında İstanbul, Londra ve Valensiya’ya yayılan bir dizi performansını içeriyor. Sanatçı Oleva’nın Londra ve Valensiya’dan, katılımcıların ise gerçekleştirilen açık çağrı sonucu İstanbul’dan dahil oldukları proje, “ev” kavramını temele alarak katılımcılar üzerindeki anlamına odaklanıyor.

Alisa Oleva’nın “Eve Yürüyüş” performansı kapsamında yapılacak olan Zoom buluşması 19 Kasım Perşembe günü saat 20:30’da İngilizce olarak gerçekleşecek. Sunum sonrası bir soru cevap seansı da olacak.

Katılımcı sayısı 100 kişi ile sınırlı olacak Zoom etkinliğine kayıt olmak için: https://zoom.us/meeting/register/tJYkdOGhqzIiG9KjR7lXfLunAf28AwgTH2Ld 

0
2271
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage