12 OCAK, SALI, 2021

Esra Karaduman ve Bekir Sert, Ferda Art Platform’da

​Esra Karaduman’ın “İpin Ucunda Hayaller”, Bekir Sert’in “Sirk’ûl Acayip”adlı sergileri 12 Ocak’tan (bugün) itibaren Ferda Art Platform’da ziyaretçilerle buluşuyor.

Esra Karaduman’ın minyatür sanatıyla olan ilişkisini gözler önüne seren ilk kişisel sergisi “İpin Ucunda Hayaller”, minyatür sanatıyla kendi hikâyesini anlatırken izleyiciyi bilinçaltının derinliklerinde bir yolculuğa çıkarıyor. Sergide yer alan ve sanatçının hayal dünyasından çeşitli manzaralar gösteren eserler, minyatür sanatına yeni ve daha özgün bir bakış açısı getirirken sanatçının disiplinler arası çok yönlülüğünü vurguluyor. El yapımı kâğıt üzerine minyatür mürekkebi ile çalıştığı incelikli ve zarif eserler izleyiciyi huzurlu ve dingin dünyasına çekiyor.

New York, Paris, Capri ve İstanbul’da düzenlediği karma ve kişisel sergilerinin ardından, yeni kişisel sergisini izleyicilerle buluşan Bekir Sert, "Sirk’ûl Acayip” sergisinde izleyiciye kendi sirkinin kapılarını açıp, kendi ucubeleriyle tanıştırıyor ve insan zihninin, kendi “norm”larına uymayanı “ucube” kabul ettiğini bize gösteriyor.Bu durumdan yola çıkarak, kendi “güzel” ucubelerini yarattığı sergisi “Sirk’ûl Acayip”, izleyiciyi kendi dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor.

​Esra Karaduman’ın geleneksel Türk minyatür sanatını günümüz dünyasına taşıdığı yeni bir deney alanı olma görevini gören “İpin Ucunda Hayaller” sergisi ile Bekir Sert’in cesur renkleri ve keskin çizgileriyle izleyicileri kendi zihninin içine davet eden “Sirk’ûl Acayip” isimli sergisi 12 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Ferda Art Platform’da ziyaret edilebilir.

1.İsimsiz | Untitled, 2020 Kâğıt üzerine minyatür mürekkebi | Miniature ink on paper 10 x 13 cm

2.İsimsiz | Untitled, 2020 Kâğıt üzerine minyatür mürekkebi | Miniature ink on paper 10 x 14 cm

3. Münzevi Dağ | An Hermit Mountain, 2020  Tuval üzerine akrilik ve mürekkep | Acrylic and ink on canvas 80 x 100 cm

4. Çölde ölmekte olan bir yıldız | A Dying Star Above The Desert, 2020 Tuval üzerine akrilik ve mürekkep | Acrylic and ink on canvas 80 x 100 cm

0
2657
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage