03 MART, ÇARŞAMBA, 2021

Erken Büyümek Zorunda Kalanların Hikâyesi

Katalan yazar Maite Carranza’nın çocukların ve gençlerin gözünden pek çok ailenin yaşayabileceği sarsıcı bir ekonomik krizi anlattığı ödüllü romanı Hayatımın Rolü, Saliha Nilüfer’in çevirisiyle Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı.

Roman her yaştan okurunu "Hepimizin başına gelebilir" duygusundan "Hayat sürprizlerle doludur" duygusuna usta işi bir kurguyla sürüklüyor.Aile içinde rollerin değişmesi, erken yaşta ağır sorumluluklar üstlenmek, yoksullukla baş etmek gibi zorlu süreçleri naif bir üslupla kaleme alan yazardan etkileyici bir kitap.

Olivia, oyuncu annesinin bunalıma girmesi ve hastaneye kaldırılmasıyla, olan bitenden habersiz küçük kardeşi Tim'i oyalamak ve hayata yeniden tutunmak için bir film senaryosu oyunu kurgular. Yeni taşındıkları mahallede onları yeni renkler, yüzleşmeler, kimlikler ve roller bekler.

“Oyuncu annesi ve küçük kardeşi Tim'le yaşayan Olivia, borçları yüzünden bankanın kapıya dayandığını öğrenir. Annesi işsiz kalmış ve elde avuçtakiler hızla tükenince de ciddi bunalıma girmiştir. Yoksullaşan ailenin yükü, on iki yaşındaki Olivia'nın omuzlarındadır artık. Bir yandan, küçük Tim'i oyalamak için kurduğu oyunu sürdürürken, bir yandan da, hastaneye kaldırılan annesinin iyileşmesi için çırpınır. Yoksul bir mahallede edindikleri yeni çevreye ve okula ayak uydurmaya çalışan iki kardeş, beklenmedik arkadaşlıklarla, güç veren insanlarla sarmalanırlar…”

0
2061
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage