21 EYLÜL, SALI, 2021

Erdem Tepegöz’ün “Gölgeler İçinde” Filmi İzleyiciyle Buluşuyor

Erdem Tepegöz’ün dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’de yapan ve festivalden “Jüri Özel Ödülü - Gümüş George” ile dönen son filmi Gölgeler İçinde, 24 Eylül’de Türkiye’de vizyona giriyor.

Tepegöz’ün yazıp yönettiği, yapımcılığını Contact Film Works’un, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği film ilkel teknolojiyle yönetilen bir fabrikada işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor. Distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış̧ atan bilimkurgu türündeki filmin başrolünü HomelandPrison BreakAladdin gibi uluslararası projelerde rol alan Numan Acar üstlenirken, ona filmde Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi deneyimli ve genç oyuncular eşlik ediyor.

​Türkiye prömiyerini 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştiren Gölgeler İçinde, festivalden “Film-Yön En İyi Yönetmen” ve “SİYAD En İyi Film” ödülleri başta olmak üzere toplam 5 ödülle dönmüştü. Antalya’dan hemen sonra Türkiye’deki festival yolculuğuna 8. Boğaziçi Film Festivali’nde devam eden Gölgeler İçinde, jüri tarafından “En İyi Yönetmen”” ve En İyi Görüntü Yönetmeni” (Hayk Kirakosyan) ödüllerine layık görülmüştü. Fantaspoa Uluslararası Fantastik Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” (Numan Acar), Los Angeles’ta düzenlenen Güney Doğu Avrupa Film Festivali’nde ise “En İyi Sinematografi” ödüllerini kazanan film, ulusal ve uluslararası arenadaki çeşitli festivallerde toplam 10 ödülün sahibi oldu.

0
1183
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage