17 EKİM, SALI, 2023

ENKA Sanat’tan Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Program

ENKA Sanat’ın Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlediği etkinlik serisi, piyanist AyşeDeniz Gökçin konseri ile 18 Ekim’de başlıyor.

ENKA sahnelerine ilk kez 10 yaşında ayak basan dünyaca ünlü piyanist AyşeDeniz Gökçin, Cumhuriyet Turnesi kapsamında 18 Ekim’de sahne alacak. Gecede, “Çökertme”, “Katibim”, “Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi türkülerin düzenlemeleri ile Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırladığı besteyi seslendirecek olan sanatçı, bir Türk ve kadın besteci olarak dinleyicilere, Cumhuriyet’in kadınlara kazandırdığı hakların müzikteki yansımasını sunacak.

Piyanist, besteci Burçin Büke ile opera sanatçısı Güvenç Dağüstün 20 Ekim’de birlikte konser verecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirileceği konserde, Burçin Büke’nin Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği ve sözlerini Güvenç Dağüstün’ün yazdığı “100. Yıl Valsi” isimli eser de ilk kez müzikseverlerle buluşacak.

24 Ekim’de gerçekleşecek “Cumhuriyet Dönemi Bestecilerimiz” isimli konserde Borusan Quartet, çağdaş Türk müziğine yön veren en önemli bestecilerden Ahmed Adnan Saygun’un “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.1 Op. 27” bestesi ile Ulvi Cemal Erkin’in 1935-1936 yıllarında bestelediği, çağdaş Türk müziğinde ilk oda müziği örneklerinden “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü” bestesini icra edecek. Gecede ayrıca, genç besteci Cem Oslu’nun “Göz Açıp Kapayıncaya Kadar” adlı eseri, Avrupa yakasında ilk kez müzikseverlere sunulacak. 

​Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, 10 Kasım’ı kapsayan Atatürk Haftası’nda ENKA Oditoryumu’nda sahne alacak. Geçtiğimiz yıllarda Beethoven’ın 32 sonatının tamamını yorumladığı 9 CD’lik kayıt projesini hayata geçiren sanatçı, bu resitalde Beethoven’ın “Fırtına Sonatı” ve “Appassionata” isimli iki eserini yorumlayacak. 8 Kasım’da gerçekleşecek konserin son parçası ise Fazıl Say’ın, Atatürk anısına bestelediği ve onun doğa sevgisini anlatan “Yürüyen Köşk” olacak. Eser, Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde bulunan köşkünün ve çınar ağacının hikâyesini, eşsiz melodilerle dinleyiciyle buluşturacak.  

0
878
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage