Ankara ve çevrim içi gösterimlerini tamamlayan Engelsiz Filmler Festivali, 4-5 Kasım’da Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM’de sinemaseverlerle buluşacak.
“Bir Arada Film İzlemek Mümkün” diyerek yola çıkan Engelsiz Filmler Festivali’nin Eskişehir’deki gösterim programında; Ulusal Uzun Film Yarışması, Parmak İzi, Çocuklar İçin, Cumhuriyete Doğru, İnsanlık Onuru ve Kaleydoskop bölümlerinden filmler yer alıyor. Program kapsamında Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan Kim Mihri filminin gösteriminin ardından yönetmen Berna Gençalp’in katılımıyla bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Çocuklar İçin bölümündeki filmler otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin rahat bir şekilde film izleyebilmeleri için Otizm Dostu olarak Eskişehir programında yer alıyor.
Çocuklar İçin bölümünde; Thorsten Drößler ve Manuel Schroeder’ın Paolo’nun Mutluluğu (Paolo’s Happiness), Britt Raes’in Luce ve Kaya (Luce and the Rock), Augusto Schillaci’nin Atlıkarınca (La Calesita) ve Madeleine Homan’nın Kürk (Fur) filmleri gösterilecek. Ulusal Uzun Film Yarışması bölümü kapsamında Berna Gençalp’in Kim Mihri, Belmin Söylemez’in Ayna Ayna filmleri izleyicilerle buluşacak. Festival programının yeni bölümü Parmak İzi’nde Ken Loach’un Umudunu Kaybetme (The Old Oak) ve Kerkenez (Kes) filmleri gösterilecek. Engelsiz Filmler Festivali, Kaleydoskop seçkisinde Ole Giæver’ın birçok uluslararası festivalden ödüllü filmi Dereler Özgür Aksın (Let the River Flow) yer alıyor.
Elif Rongen-Kaynakçı tarafından, Hollanda’daki tek film mirası ve kültürü müzesi olan ve ilk hareketli görüntülerden en yeni filmlere kadar 55.000’den fazla filmden oluşan EYE Filmmuseum’un, koleksiyonundan yaptığı 9 arşiv filminden oluşan 42 dakikalık özel seçki sesli betimlemeli olarak izleyicilerle buluşacak.
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 75. yılında günümüz dünyasının öne çıkan insan hakları sorunlarına odaklanan bölümde Nafiss Nia’nın Öğleden Sonra (That Afternoon) filmi yer alıyor.
Festival programında yer alan tüm gösterimler, sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile ücretsiz olarak izlenebilecek. Yer numaraları gösterimlerden iki saat önce Cinema Pink Kanatlı AVM’deki festival standından alınabilecek. Engelsiz Filmler Festivali hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.