09 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2022

Emre Celali’nin İlk Kişisel Sergisi “Prytaneion” Labirent Sanat’ta

Labirent Sanat, Emre Celali’nin son dönem çalışmalarından oluşan “Prytaneion” başlıklı ilk kişisel sergisini 12 Mart tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Celali, sergide insan doğa ilişkisinden yola çıkarak, toplumun doğayı kendine göre şekillendirmesini ve doğanın yapay olana karşı dönüşümünü ele alıyor. Sanatçı ateşi tüm bu dönüşüm ve tahakküm kurma sürecinin başlangıcı olarak görüyor. İzleyici de bu sürecin şimdiki katmanında yer alıyor. Fragmanlarla başlayan çalışmalar, resim oluşana kadar ritimler hâlinde, dünya gibi katman katman ortaya çıkarken birçok aşamadan geçiyor. Çıkan her bir çalışma öncekine tepkisellik barındırmasına rağmen bir sonraki iş için de köprü görevi görüyor. Celali resimlerinde bir nevi toplum psikolojisinin ne yönde gittiğinin manzarasını izleyiciye sunuyor. Bu manzaralar, izleyicinin birer otoportresi olarak da yorumlanabiliyor.

Sanatçının resimlerinde çevre ve imge yaşam izlerine sadık kalırken, dünyaya ve zamana dair geniş bağı da ortaya çıkarıyor. Bu izler eşzamanda farklı zamanlara da dikkat çekiyor. Serginin kavramsal çerçevesini oluşturan ateş, bu bağların ilk ilmeği ve adeta bizim de son olmadığımızı gözler önüne seriyor. Sergide yer alan manzaralarda kentin kalbini besleyen büyük arazileri, kentlerin etrafında insanın ateşi kontrol altına aldığı gibi doğayı da kontrol altına alışı izleyiciye sunuluyor.

​Emre Celali’nin “Prytaneion” başlıklı ilk kişisel sergisini 12 Mart tarihine kadar Labirent Sanat’ta ziyaret edebilirsiniz.

0
1152
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage