12 MAYIS, PERŞEMBE, 2022

Emin Alper’in Yeni Filmi “Kurak Günler”in Afişi Yayımlandı

Emin Alper’in 75. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak yeni filmi Kurak Günler’in festival afişi yayımlandı.

75. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış (Un Certain Regard) bölümünde yarışacak olan Kurak Günler filminin dünya galası, 23 Mayıs Pazartesi günü Salle Debussy’de yapılacak. Emin Alper’in dördüncü uzun metraj filmi Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmelerini anlatıyor. Selahattin Paşalı ve Ekin Koç’un başrollerinde yer aldığı filmde onlara Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz eşlik ediyor. Filmin afiş tasarımı Arda Aktaş’ın (Daire) imzasını taşıyor.

​Ay Yapım, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği Kurak Günler filmi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği almıştı. Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan ortak yapımı film, Cannes’daki dünya prömiyerinin ardından 2022’nin sonbahar aylarında Türkiye’de gösterime girecek.

0
6029
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage