14 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2021

Elektronik Köprüler “Gürültü Nosyonu” ile Sona Eriyor

Pera Müzesi’nin konuşma ve performans serisi “Elektronik Köprüler”, Ümit Üret’in konuk olduğu “Gürültü Nosyonu ve Dominick Fernow’un Sanatsal Üretimi” ile sona eriyor.

Sanatın farklı alanlarına odaklanan projelere yer veren Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin İstanbul merkezli müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Elektronik Köprüler” isimli etkinlik serisi; teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi, elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı alanları ele alıyor. “Elektronik Köprüler” serisinin 14 Temmuz’da (bugün) gerçekleşecek son etkinliği “Gürültü Nosyonu ve Dominick Fernow’un Sanatsal Üretimi”nde Ümit Üret, noise müziğe odaklanıyor.

Ümit Üret konuşmasında noise müziğin tarihsel gelişimini ve dinleyenlerce değerlendirilmesini, çevresel ve bireysel ölçekte anlatacak. Üret, nesne ve özne odaklı yaklaşımın bu yorumlamaya getirdiği yeni yolları paylaşacak. Müzik piyasasında Prurient adıyla bilinen Dominik Fernow’un sanatsal pratiğine bu bilgiler ışığında odaklanan Üret, Fernow ve kurucusu olduğu Hospital Productions plak şirketinin noise müziğe getirdiği yeni soluğu etik ve estetik açıdan değerlendirecek. “Gürültü Nosyonu ve Dominick Fernow’un Sanatsal Üretimi” başlıklı etkinlik konuşmacının noise müzik performansıyla sona erecek.

Ümit Üret’in konuk olduğu “Gürültü Nosyonu ve Dominick Fernow’un Sanatsal Üretimi” başlıklı etkinlik 14 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da Pera Müzesi YouTube kanalında yayımlanacak. 

0
983
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage