02 MART, SALI, 2021

Ekonomik Tetikçi John Perkins’ten “Jaguara Dokunmak”

Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları serisinin yazarı John Perkins’in günümüzün Ölüm Ekonomisi’ni Yaşam Ekonomisi’ne nasıl çevireceğimizin ipuçlarını verdiği kitabı Jaguara Dokunmak, Esra Even’in çevirisiyle April Yayıncılık’tan çıktı.

Modern zaman kâhini, ekonomik tetikçi Perkins, bir ekonomik tetikçi olarak yaşadıklarını anlatıyor. Perkins, dört hayat yaşadı. Bir ekonomik tetikçi. Başarılı bir alternatif enerji şirketinin ekonomik tetikçi geçmişini açıklamadığı için ödüllendirilen CEO’su. Yerel kültürler ve şamanizm uzmanı, uzmanlığını dünyaya nasıl daha iyi bakabileceğimizi öğretmek için kullanan bir rehber. Bir ekonomik tetikçiyken yaptığı sıra dışı işleri ve gerçek hayat hikâyesini anlatan ve Amerika’yı küresel bir imparatorluğa dönüştüren uluslararası entrikaları ve yolsuzlukları ifşa eden bir yazar. Bu kitap da onun dört hayatının kesişim noktası.

Jaguara Dokunmak, “Hayatımızı nasıl değiştireceğiz?”, “Salgının, terörürün, politik sarsıntıların, iklim değişikliğinin gölgesinde biz, hemen şimdi ne yapabiliriz?” ve “Ölüm Ekonomisi’ni Yaşam Ekonomisi’ne nasıl dönüştürebiliriz?” gibi küresel soruların cevaplarını arıyor. 

0
2356
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage