16 TEMMUZ, CUMA, 2021

Ekinakis’ten İlk Kişisel Sergi: “Commune - Community - Communication”

Ekinakis’in “Commune - Community - Communication” başlıklı kişisel sergisi Urla’da yer alan çağdaş sanat mekânı Gru Art Gallery’de 16 Temmuz - 5 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Ekinakis, sergisinde içinde bulunduğumuz çağdaş toplulukların veya toplumun bir parçası olmasına karşın iletişim kurmayı beceremeyen ya da nasıl iletişim kurulacağını bilmeyen bireye odaklanıyor. Sanatçının sergide yer alan eserleri ekolojik katliamlar, insan hakları ihlalleri, sosyal ve hukuki bozulmalar gibi hem toplumsal hem de bireysel olarak karşı karşıya kaldığımız krizlerin, sanatçının içsel dünyasında yarattığı etkinin imgesel temsiliyetini niteliyorlar. Sanatçının çoğunluğunu 2021’de ürettiği 33 adet eserinin yer aldığı sergisi iletişim kurabildiğimiz noktada, çözümlere de büyük ölçüde ulaşabileceğimiz temennisiyle, izleyiciyi, günümüzde süregelen iletişim normları üzerine düşünmeye davet ediyor.

Sanatçı, sergisinde basit çizgiler aracılığıyla duygusal ifadeyi ön plana çıkarmayı amaçlayan one line drawing tekniğiyle ürettiği çalışmalarının ardından ilk kez, 2017 yılında denediği, tuval üzerine kolaj tekniğini kullandığı çalışmalarını izleyiciyle buluşturuyor. Büyük boyutlu tuvaller üzerine spontane bir akış içerisinde uyguladığı kumaşlar vasıtasıyla, hayal gücüne bir alan yaratan Ekinakis, hissettiği duyguları sanatsal üretiminde hüznün ağırlıklı olduğu sessiz karakterlerinin dışında ilk defa bu sergide karşımıza çıkan, bağıran karakterleri aracılığıyla somutlaştırıyor. Sanatçı çalışmalarında kullandığı urgan ve ipler ile söz ya da konuşmayı temsil ederken bir bütünün parçaları olan toplumdaki bireysellik, yalnızlık ve bencilliği ele alıyor.

​Ekinakis’in “Commune - Community - Communication” başlıklı sergisi Urla’da bulunan Gru Art Gallery’de 16 Temmuz - 5 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

0
1840
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage