18 MAYIS, SALI, 2021

Edebiyat Salonu’nun Konuğu Leïla Slimani

Institut français Türkiye’nin her ay bir yazarı konuk ettiği çevrim içi etkinliği “Edebiyat Salonu”nun bu ayki konuğu Goncourt Ödüllü yarı Fransız yarı Faslı yazar Leïla Slimani olacak.

Yiğit Bener’in sunumuyla gerçekleşecek olan “Edebiyat Salonu”’na Leïla  Slimani’nin Hoş Nağme (Chanson douce) eserini Türkçeye kazandıran çevirmen Aylin Yengin de eşlik edecek.

1981’de Rabat’ta doğan ve Paris’teki Siyasal Araştırmalar Enstitüsü’nden mezun olan Leïla Slimani, “Her zaman % 100 Fransız ve % 100 Faslı hissettim, bu yüzden bununla ilgili hiç sorun yaşamadım. Kendimi kimliklere hapsetmeme izin vermiyorum” diyor. İlk romanı Gulyabanının Bahçesi, ülkemizde Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı. Hoş Nağme adıyla Kırmızı Kedi tarafından yayımlanan romanı ile 2016 Goncourt Ödülü’nü aldı. Hem ırkçılar hem de köktendinciler tarafından hedef alınan Slimani, kültür bakanı olması teklifini “yazar olarak özgürlüğünü koruma” nedeniyle reddetti. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Frankofoni konusunda kişisel temsilcisi olmayı kabul ederek Uluslararası Frankofoni Örgütü Daimi Konseyi’nde görev aldı. 2020’de bir üçlemesinin ilk cildi olan yeni romanı Le Pays des autres yayımlandı. 2021’de ise Le Parfum des fleurs la nuit yayımlandı.

​Etkinlik 28 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de Zoom platformunda Türkçe simültane çeviri ile canlı olarak gerçekleşecek. Kayıt olmak için buraya tıklayınız.

Fotoğraf künyesi: Leïla  Slimani - Francesca Mantovani ©Editions Gallimard

0
1461
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage