14 OCAK, PERŞEMBE, 2021

“Duvarları Olmayan Müze”den Küratörlere Açık Çağrı

British Council Türkiye’nin beşinci kez hayata geçireceği, bu sene “Kadın ve Dayanışma” temasıyla zaman ve mekândan bağımsız bir sanat deneyimi sunacak olan “Duvarları Olmayan Müze” dijital sergisi için küratörlere açık çağrıda bulunuldu. Bu yıl Birleşik Krallık ve Türkiye’den küratörlerin başvurularının kabul edileceği açık çağrıya son başvuru tarihi 17 Ocak 2021.

British Council Türkiye’nin 2017 yılında bu yana farklı temalardaki sergilerle hayata geçirdiği dijital sanat platformu “Duvarları Olmayan Müze”, beşinci sergisi için eş-küratörünü arıyor. Sanatı dijital ortama taşıyarak yeni bir deneyim yaşatmayı hedefleyen British Council, “Duvarları Olmayan Müze”nin 2021’de açılacak “Kadın ve Dayanışma” temalı dijital serginin eş-küratörlerini belirlemek için Türkiye’de açık çağrı başlattı. 17 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecek açık çağrıya, görsel sanatlar alanında en az üç yıl tecrübeye sahip Türkiye’de yaşayan ve/veya çalışan sanat profesyonelleri başvurabilecek.

​Beşinci serginin teması “Kadın ve Dayanışma” olarak belirlenen, Mart 2021’de ilk kez gerçekleştirilecek olan WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un kadınları güçlendirme ve toplumsal cinsiyet eşitliği amaçlarıyla beraber hareket edecek olan sergi, özellikle 2020’nin yol açtığı sorulara ve sorunlara yoğunlaşarak kadınların ev içi ve kamusal alandaki durumunu irdeleyecek. Küratörler, bu temaların Birleşik Krallık ve Türkiye seyircisi ile nasıl bir bağ kurabileceğini, British Council Koleksiyonu’nu temel kaynak alarak irdeleyecek. Covid-19 pandemisinin etkileri nedeniyle bu proje tamamen çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Projeye dair detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

0
3735
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage