07 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2021

Dünyalılar! Sanat Gezegeni İyileştirebilir mi?

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), oyuncu Yiğit Özşener’in ev sahipliğinde ekolojik krizin sebep ve sonuçlarına kültür ve sanatın yaratıcı gücüyle yeni açılardan bakmayı amaçladığı “Dünyalılar! Sanat Gezegeni İyileştirebilir mi?” başlıklı yeni bir podcast serisine başlıyor.

Serinin çıkış noktası ise İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları kapsamında şubat ayında yayımlanan “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” raporu. Seri kapsamında Özşener, her hafta sinemadan edebiyata, tiyatrodan dijital sanata farklı alanlardan konuklarıyla gezegenimizin geleceği üzerine sohbet edecek. Haziran ayında yayımlanacak ilk dört bölümünün konukları, İKSV’nin “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” raporunun yazarı Hande Paker, DOT Tiyatro’nun kurucuları Özlem Daltaban ve Murat Daltaban, yazar Buket Uzuner ile yönetmen Zeynep Dadak. Temmuz ayında yayımlanacak bölümlerde ise Yiğit Özşener ve konukları ekolojik dönüşümü mimari, müzik, dijital sanatlar gibi çeşitli alanların perspektifinden ele alacak.

“Kültür-sanat ile gezegenimizin geleceğinin bağlantısı nedir? Serinin bölümleri neden 26 dakika?” gibi sorulara Yiğit Özşener’in cevap verdiği 0. bölüm ve Özşener’in İKSV’nin “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” raporunun yazarı Hande Paker’i ağırladığı, “Geri dönüşü olmayan bir noktada mıyız, yoksa hâlâ yapabileceğimiz bir şeyler var mı? İklim krizine sadece bilimsel ya da teknik açıdan mı yaklaşılır, yoksa kültür sanat insanları harekete geçirmekte daha etkili olabilir mi?” gibi kritik sorulara cevap aranan “Gezegenimiz bize daha ne kadar dayanabilir?” başlıklı 1. bölüm İKSV’nin SpotifyApple Podcasts ve YouTube kanallarında yayımlandı.

​Fotoğraf: Muhsin Akgün

0
1338
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage