18 NİSAN, CUMARTESİ, 2020

Dümenim Kitap Rotam Tuna

İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı desteğiyle "Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog" projesi kapsamında Tuna Nehrinin geçtiği ülkelerin edebiyatlarını sosyal medya üzerinden anlatma yarışması düzenliyor.

Yarışmada katılımcılar Tuna Nehrinin geçtiği ülkelerden (Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna) seçecekleri, dilimizde yayımlanmış ve okudukları roman, öykü ya da şiir kitabını 1 dakikalık video/fotoğrafa eşlik eden yorumlarıyla birlikte takipçileriyle paylaşmaları gerekiyor. Katılımcılar hazırladıkları 1 dakikalık video ya da fotoğrafı tanıtım metni ile  kişisel hesaplarından paylaşırken Anıl Basılı @anilba, Cem Erciyes @cem_erciyes, Deniz Yüce Başarır @denizyb, Ebrar Güldemler @ebrarguldemler, Sena Nur Işık @kitaplarvesozleri, Kültürlerarası Diyalog Programı, Macar Kültür Merkezi ve ITEF’in Instagram  hesaplarını etiketleyip #TunaDalgalarındaKültürlerarasıDiyalog #DümenimKitapRotamTuna hashtagleri ile paylaşarak başvuru yapabilirler.

Yarışma, 13 Mayıs Çarşamba saat 09:00’da sona erecek. 16 Mayıs saat 16:00’da jürinin seçtiği 10 paylaşım İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali @itef_istanbul hesabından paylaşılacak. En çok beğeni alan paylaşım ise 18 Mayıs Pazartesi saat 09:00’da açıklanacak.

​AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında toplumların farklı kültürleri anlamasını sağlamak, toplumsal gelişmelerine farklı açılardan deneyimlemek üzere çeşitli kültürel etkinliklerin hazırlanmasına ve kurumlar arasında kalıcı diyaloğun kurulmasını sağlayacak platform olarak projelere destek olmaktadır. Diversity in Unity: Intercultural Dialogue Through the Waves of Danube (Birlikteki Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog) projesi Kültürlerarası Diyalog Programı kapsamında İstanbul Macar Kültür Merkezi önderliğinde Türkiye Avrupa Vakfı ve Kalem Kültür Derneği ortaklığında gerçekleşmektedir. 

0
1252
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage