09 EYLÜL, PERŞEMBE, 2021

Dorian Sarı’nın “Zır Zır, Kaşıntı Geri Döndü” Sergisi Öktem Aykut’ta

Dorian Sarı’nın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Zır Zır, Kaşıntı Geri Döndü” 11 Eylül - 13 Kasım tarihleri arasında Öktem Aykut’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Dorian Sarı’nın sanat dili, çağdaş sanata mahsus çok disiplinli ifade tekniklerini ters yüz ederek izleyicinin gündelik yaşam alışkanlıklarını, konfor alanlarını ve gerçeklik algılarını tartışmaya açıyor. Sanatçının on yılı aşkın bir süredir malzeme kullanımı ve teknik tercihleri ile ayrışan kendine ait yerleştirme üslubu, hem günümüz gençliğinin gündelik yaşam açmazları ile siyasi salınımlarına hem de tüketim toplumu bireylerinin ketlenme ve şartlanmalarına dair bir yaklaşım sunuyor.

Sanatçı Kunstmuseum Basel’da düzenlenen “Post-Trut” başlıklı kişisel sergisinde vurguladığı temaları “Zır Zır, Kaşıntı Geri Döndü” sergisinde yer alan yeni eserleriyle devam ettirerek çeşitlendiriyor. Ekim ayında Paris’teki çağdaş sanat fuarı FIAC’ta Dorian Sarı’nın eserlerini gösterecek olan Öktem Aykut, Basel ve İstanbul’daki sergilerinin ortak bir özetini de sunmayı hedefliyor.

Dorian Sarı’nın “Zır Zır, Kaşıntı Geri Döndü” başlıklı kişisel sergisini 11 Eylül - 13 Kasım tarihleri arasında Öktem Aykut’ta ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
The *itch is Back, No:1 / Kaşıntı Geri Döndü, No:1, 2021
Archival pigment print, glass, stone / Arşivsel pigment baskı, cam, taş, 125x125x11 cm

0
1327
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage