06 NİSAN, CUMA, 2018

Dokunamayan Boşluklar

Geleneksel kilim dokuma tekniğini güncel sanata taşıyarak özgün işler üreten sanatçı Belkıs Balpınar, “Dokuma-ma” adlı sergisi ile Anna Laudel Contemporary’ye konuk olacak. 26 Nisan tarihinde açılacak olan sergi, derinlik, uzay ve uzam kavramları üzerinde gelişiyor.

Özellikle fizik ve astronomi alanında okuduğu kitapların işlerine yansıdığını belirten sanatçı, görünen dünyayı algılama/algılayamama, algılamanın çeşitliliği, bakış açıları ve perspektif gibi konularla hem biçimsel hem teorik olarak ilgileniyor. Balpınar’ın çalışmalarında, işlerine boyut katan gölgelerin sınırsızlıkla ilişkisi görülürken aynı zamanda evrendeki farklı uzamsal düzlemler ve mikrokozmos - makrokozmoz, kuantum fiziği ve galaksiler gibi temalar ön plana çıkıyor.

​Yıllar içinde yeni bir dokuma, hatta kendi deyimiyle, “dokumama” tekniğini uygulamaya başlayan sanatçı, dokuma sırasında arka planın dokunmadan bırakılmasıyla, boşlukta yer alan formların daha iyi ifade edildiğini keşfediyor. Belkıs Balpınar’ın, “Dokuma-ma” adlı sergisi 10 Haziran tarihine kadar Anna Laudel Contemporary’de görülebilecek.

0
2148
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage