21 AĞUSTOS, CUMA, 2015

Dismaland’a Hoşgeldiniz

Çalışmalarıyla ve kendine has tarzıyla adından sıkça söz ettiren sokak sanatçısı Banksy, son olarak İngiltere'de terk edilmiş bir spor merkezini geçici sergi alanına dönüştürmesiyle gündeme geldi. Altı hafta boyunca açık kalacak olan sergi Weston-super-Mare adlı tatil kasabasında yer alıyor. 

"Dismaland" ismini taşıyan ve 50 sanatçının üretimine yer veren sergide Damien Hirst, Bill Barminski, Caitlin Cherry, Polly Morgan, Josh Keyes, Mike Ross, David Shrigley, Bäst ve Espo gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. Sergide ayrıca Banksy’nin de 10 çalışması bulunuyor.

Sergiye paralel etkinlikler kapsamında birçok interaktif çalışma, canlı performans ve gün boyunca süprizler yer alıyor. Ayrıca sergi boyunca 10 kısa film gösterimi olacak. 22 Ağustos-27 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergi 25 Eylül’de Pussy Riot ve Massive Attack performanslarını ağırlayacak.

"Burası çocukken çok sevdiğim bir yerdi. Kapılarını tekrar açmak büyük bir gurur" açıklamasını yapan Banksy bu sıralar yine sanat gündeminin çok konuşulan isimlerinden biri olacak gibi görünüyor. Belediye yetkilileri ise sergi için aylardır çalıştıklarını ancak Banksy’nin gerçek kimliğini saklaması sebebiyle "malum sebeplerden ötürü bu konuda dudaklarını mühürlediklerini ve belediyede sadece dört kişinin neler döndüğünden haberi olduğunu" belirtiyor.

0
2786
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage