18 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Dijital Yaşamda Dijital Sanat: dART

Samsung, Türkiye’de dijital sanat ve NFT teknolojilerinde öncü olacak yeni dART Platformu’nu tanıttı.

Türkiye’nin dijital sanat ve NFT teknolojileri alanından isimlerden oluşan bir uzman kurulu ile birlikte tanıtılan dART Dijital Sanat Platformu, herkesin erişebildiği hem dijital sanatın dünyadaki gelişimi hem de Türkiye’de bu alanda yaşanan yenilikler hakkında güncel, yol gösteren ve bu alanı sahiplenen bir platform olacak. Samsung, bu platformla dijital sanata dair akıllarda olan soru işaretlerini gidermeyi, bu alanla ilgili gerek sanatçı ve gençler gerekse sanatsever herkese yaşayan, güncel bir bilgi kaynağı sunmayı amaçlıyor.

Samsung’un dijital sanatın Türkiye’deki evrimine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiği platform kapsamında; üniversite iş birlikleri, akademik ve çevrim içi eğitimlerle dijital sanatçıların ve dijital sanata gönül vermiş gençlerin desteklenmesinin yanı sıra YouTube sohbet serilerinden, dijital sanat ve NFT sözlüğüne varan hizmetlerin sunulması hedeflenirken, Türkiye’nin önde gelen dijital sanatçılarının atölye ve stüdyolarına ziyaretler de düzenlenecek. Bu ziyaretlerde sanatçıların nasıl ilham aldıkları, çalışma teknikleri ve rutinleri paylaşılacak. Ayrıca, önümüzdeki dönemde dijital sanat sergileri için kürasyon tarafında yönlendirmelerde bulunularak, yeni sanatçıların kendilerini görünür kılmasına yön veren çalışmalar yapılacak. Tüm bu hizmetlerle birlikte platformun sanatçılar ve gençler için yol gösterici bir rehber olması da amaçlanıyor.

​dART Platformu’nda yaklaşık 20 yıldır dijital sanat üreten NFT sanatçısı Hakan Yılmaz ve dijital sanat eserlerinin NFT hâline getirilmesi ve gelir elde edilmesi alanındaki bilgi birikimiyle uzman Devrim Danyal yer alıyor. Samsung dART Platformu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
3000
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage