25 MAYIS, SALI, 2021

Dijital Teknikler ile Dönüşen Resim Sanatı “TECHNÊ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi “TECHNÊ” başlıklı sergiyi 28 Mayıs - 28 Haziran tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Dijital ile dönüşen resim sanatının Türkiye’deki ilk örneği olan sergide Gizem Renklidağ’ın analog ve dijital teknikleri bir arada kullanarak resim sanatını bambaşka deneyimlere taşıyor.

“TECHNÊ” sergisi dijital sanat stüdyosu DECOL prodüktörlüğünde Gizem Renklidağ ve N. Cihan Çankaya’nın eş-kuratörlüğünde başladığı İstanbul yolculuğuna, İzmir’de devam ediyor. Renklidağ’ın kendi geliştirdiği “FISPIS” isimli teknikle hayata geçirdiği eserler, dijital sanat alanının usta isimleri aracılığı ile dönüşüyor ve bambaşka bir deneyim sunuyor. İzleyiciyi alışılmışın dışında çok katmanlı bir sanat deneyimi yaşamak için interaktif, hareketli ve eğlenceli dünyalara götüren sergi, tuvallerin teknoloji ile dönüşüp dijitalleştiği, hareketlendiği, sese-müziğe dönüştüğü benzersiz bir dünya yaratıyor.

“TECHNÊ” 2017’de İstanbul’da ilk kez sanatseverlerle buluşmasından itibaren dijital sanatçıların kolektif üretimleriyle süreç içinde gelişerek büyüdü. Sanatçılar tuval resimlerine bambaşka formlar ve boyutlar kazandırarak, resim sanatını dijital tekniklerle dönüştürerek birçok farklı performans ve deneyim tasarladı. Ahmet Said Kaplan, Can Büyükberber, Deniz Kader, Hakan Hısım, Batuhan Güven, Hakan Yılmaz, Lara Kamhi, Mehmet Kızılay, Selay Karasu resim üzerine projeksiyon mapping ile algı sınırlarını zorlarken, HA:AR (Hande Şekerciler ve Arda Yalkın) karışık multimedya tekniği, Ender Diril foto-manipülasyon, Merve Özgören plastik sanat enstalasyonu, Ozan Türkkan yapay zekâ kullanarak ürettiği animasyonla, Süleyman Yılmaz interaktif yerleştirmesi aracılığıyla izleyicileri çok katmanlı bir deneyime davet ediyor.

“TECHNÊ” başlıklı sergi, 28 Mayıs - 28 Haziran tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

0
1450
0
  • 25-05-2021
    0
    744
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 25-05-2021
    0
    878
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 25-05-2021
    0
    921
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage