20 EKİM, CUMA, 2023

Develer’in Çıkış Albümünün İlk Teklisi “Hasat Zamanı” Yayında

“Feveran”, “Biber” gibi şarkılarıyla tanınan Develer grubunun çıkış albümünün ilk teklisi “Hasat Zamanı” müzikseverlerle buluştu.

Develer’in yeni albümün bir ön izlemesi olan “Hasat Zamanı”, hem kronolojik olarak hem de parçanın yapısı itibariyle, grubun yeni müzikal dokusuna bir giriş niteliği taşıyor. Grubun ilk konseri öncesinde yazılan şarkı, neredeyse her konserde çalınarak son hâlini aldı. “Hasat Zamanı”nın, Orphe’nin eşlik ettiği koro bölümü, dinleyicilerin bazı konserlerde ana melodiye eşlik etmelerinden ilham alınarak kaydedildi. Develer’in kendine has elementlerini taşıyan “Hasat Zamanı”, çağlama ile halk ezgilerine göz kırpan dokular, etkileyici gitar soloları, grubun karakterini yansıtan davul yürüyüşleri, darbukanın oynak ritimleri ve parçanın dinamizmi grubun sürükleyici ve zengin sound’unu yansıtıyor. Şarkının artwork’ü ise Hollanda’da yaşayan Türk sanatçı Kutlay Evrensel tarafından, grup şarkıyı kaydederken stüdyoda eşzamanlı olarak çizildi.

2019 yılında İstanbul’da kurulan Develer, melodik perküsyonda Niko Doğu, elektrik ve perdesiz gitarlarda Naci Oğuz, tanbur ve çağlamada Muaz Ceyhan’dan oluşarak yola çıktı. Zaman içerisinde Esmani Kılıç (Perküsyon), Mert Can Dursun (Piyano), Kerem Duru (Davul), Salih Eren Kurç (Bas gitar) ve Cenk Bonfil (Piyano) gibi isimlerin katılmasıyla bugünkü hâlini aldı. Develer, yakın zamanda çıkış albümünü yayımlamaya hazırlanıyor. Çoğunluğu konser öncesi provalarda ya da canlı doğaçlamalarda ortaya çıkıp yine sahnede son hâlini alan, albüm sürecinde ise demlenen parçalar, grubun yolcuğu boyunca ördüğü yeni müzikal dokuyu ortaya koyuyor.

​Develer’in yeni şarkısı “Hasat Zamanı”nı buradan dinleyebilirsiniz.

0
1304
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage