19 KASIM, PERŞEMBE, 2020

Depo İstanbul’dan İki Yeni Sergi

Depo İstanbul, 21 Kasım tarihinden itibaren Sevil Tunaboylu’nun “Bitmez Tükenmez Dönüşe Geçtiler” ve Merve Ertufan’ın “Kafakurcalayan” isimli kişisel sergilerine ev sahipliği yapacak.

Sevil Tunaboylu’nun sergi tasarımını Özden Demir’in üstlendiği “Bitmez Tükenmez Dönüşe Geçtiler” başlıklı kişisel sergisi mekânlara ve varlıklara ait hissetmeksizin sundukları olanakların etrafında gezinmenin hafifliği üzerine bir deneme niteliği taşıyor. Dünyayla bu şekilde ilişkilenmeye gönderme yapan serginin başlığı, rutinden ve hareket etmekten aynı anda bahsediyor.

Merve Ertufan “Kafakurcalayan” başlıklı kişisel sergisinde ise, son birkaç yılda ürettiği yerleştirmeleri, videoları ve metinsel işlerini bir araya getiriyor. Sevil Tunaboylu’nun çalışmalarında, karşılaştığı nesnelerin yan yanalıklarına dair alıştırmalar, kadrajın dışında bırakılan, izlerine tanıklık ettiğimiz portreler, kâğıdın üzerinde ışığın etkisiyle parçalanan mekân tasvirleri yer alırken, Merve Ertufan anekdot benzeri durumlardan ve uydurma paradokslardan çıkarılmış dil oyunları, felsefi bulmacalar ve bilmecelerle uğraşarak, bir otobiyografik kurgular öbeği ortaya çıkarıyor.

“Bitmez Tükenmez Dönüşe Geçtiler”, yeni bir ortama aidiyetin, Tunaboylu’nun kendi bildiği ve anladığı şekilde, kendi zamanında yürüttüğü, tekil tecrübeye dayalı, adım adım inşasına aracılık eden çalışmalardan oluşurken, Merve Ertufan üretim pratiğinde, sıklıkla dilin, ifadelerin ve tekrarlanan eylemlerin ardında saklı kalmış süreçleri ve oluşumları araştırıyor ve benlik, biliş ve bilinçle ilgili sorgulamalarla ilerleyen “Kafakurcalayan”ın merkezinde günlük deneyimlerdeki tutarsızlıklar yer alıyor.

​Sevil Tunaboylu’nun “Bitmez Tükenmez Dönüşe Geçtiler” ve Merve Ertufan’ın “Kafakurcalayan” isimli kişisel sergilerini 21 Kasım 2020 – 10 Ocak 2021 tarihleri arasında Depo İstanbul’da ziyaret edebilirsiniz.

0
2619
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage