06 EKİM, ÇARŞAMBA, 2021

Deniz Yüce Başarır’dan Kâmran Yüce Arşivi

Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır, Kent Oyuncuları’nın kurucularından usta tiyatro insanı ve babası Kâmran Yüce’nin arşivini araladığı Perde Kapanmasa Görecektiniz, Kâmran Yüce’nin Arşivinden Kent Oyuncuları’nın Kuruluş Hikâyesi (1959-1986) adlı kitabı okurla buluştu.

Deniz Yüce Başarır, Kent Oyuncuları’nın, namı diğer Kenter Tiyatrosu’nun tarihini tanıklıklar, belgeler ve fotoğraflarla anlatırken satır aralarında küçük bir kız çocuğunun duygularına da yer veriyor. Başarır’ın hatırladıklarını, kendi çocukluk anılarını da katarak yazmaya koyulduğu kitaba Haldun Dormen, Genco Erkal, Göksel Kortay, Sema Özcan (Sarper), Salih Sarıkaya, Güler Ökten, Candan ve Uğur Say, Gül Onat, Mehmet Birkiye ve Mustafa Alabora’nın anlatıları da eşlik ediyor.

Perde Kapanmasa Görecektiniz; topluluğun kurucu ekibinde yer alan, oyunculuğunun yanı sıra tiyatronun dergi, afiş, ilan, basınla ilişkiler gibi işlerini de yürüten Kâmran Yüce’nin arşivine dayanıyor. Uzun bir araştırma sürecinin sonucunda ortaya çıkan kitap, adını Yüce’nin Gölge adlı şiirinin bir dizesinden alıyor. Kitap Kent Oyuncuları’nı arşivler, belgeler ve fotoğraflarla olduğu kadar gözlemci bir kız çocuğunun duygularıyla da ortaya koyuyor.

Perde Kapanmasa Görecektiniz, Kâmran Yüce’nin Arşivinden Kent Oyuncuları’nın Kuruluş Hikâyesi (1959-1986) adlı bu özel çalışmayı İstanbul Kitapçısı’nın mağazalarından ve başta istanbulkitapcisi.com olmak üzere internet satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

0
1855
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage