21 NİSAN, PAZAR, 2019

Delilik ve Dâhilik Arasında Bir Hayat

Hayatının büyük bir kısmını hastalığına direnerek ve onu gizleyerek geçirmiş, akıl hastaları hakları savunucusu ve başarılı akademisyen Elyn R. Saks’ın kaleme aldığı Bir Şizofrenin Yaşamı - Delilik ve Dâhilik Arasında Bir Hayat, Funda Sezer’in çevirisiyle, Say Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Saks, Oxford ve Yale Üniversitelerinden felsefe ve hukuk diplomaları almış, lisanslı psikanalist, akıl hastaları hakları savunucusu, akademisyen, başarılı bir kadın ve bir şizofren. Saks, kitabında hastalıkla boğuştuğu zorlu yolculuğunu; akıl hastası damgası yememek için uğraşan hırslı bir kadının çocukluğundan, kafasının içinde sesler duyan, intihara meyilli bir “deli”ye dönüştüğü yetişkinliğinin apaçık ve sıra dışı hikâyesini anlatıyor.

“Ben tüm bu insanlardan ve daha sayamayacağım kadar çok sayıda kişiden yaşamaya değer bir hayat sürebilmek için ihtiyacım olan şeyleri aldım. Bu kitabı yazarak, başkalarına kendi hayatlarını biraz daha iyi kılabilmelerine yarayacak birtakım şeyleri alabilmelerine yardımcı olabildiğimi umarım.”

0
1798
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle