18 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Decollage Art Space’ten Yeni Sergi: “Le Voyage”

Decollage Art Space, Modern Türk resminin usta sanatçılarını bir araya getiren “Le Voyage” başlıklı sergiyi 30 Haziran tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Genç ve yeni nesle sanatı sevdirmek, sürdürülebilir bir sanat ortamı yaratmak ve multidisipliner üretim alanını desteklemek amacıyla mimar Viktoria Şahin kuruculuğunda hayata geçirilen Decollage Art Space’nin ev sahipliği yaptığı sergi, Türk sanat tarihine iz bırakmış pek çok sanatçının resim ve heykellerini izleyicinin beğenisine sunuyor. “Le Voyage” sergisi 19. yüzyılın önemli Fransız şairlerinden, modernist estetiğin habercisi Charles Baudelaire’in aynı isimli şiirinden ilham alıyor. Serginin odağını oluşturan yolculuk teması, sanatçıların bu kavrama kendi perspektiflerinden bakışlarını bir araya getiriyor. Doğa tasvirleri, natürmortlar, at figürleri, peyzajlar, günlük yaşamdan sahneler ve portrelerin konu olduğu resimlerin yanı sıra heykellerin de yer aldığı sergi, izleyicileri bir yolculuğa çıkarıyor.

Serap Atala’nın danışmanlığını yaptığı sergide; Selim Turan, Adnan Varınca, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Burhan Uygur, Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Pilevneli, İbrahim Örs, Fevzi Karakoç, Haşim Nur Gürel, Dilek Işıksel, Resul Aytemür, Mahmut Karatoprak, Kemal Önsoy, Mahir Güven, Bubi, Gülten İmamoğlu, Mehmet Güler, Atilla Atala ve Meliha Sözeri’nin eserleri yer alıyor.

“Le Voyage” başlıklı sergiyi 30 Haziran’a kadar Decollage Art Space’de görebilirsiniz.

Adres: Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

Künye:
1. Resul Aytemür, Beşiktaş Balık Pazarı/Peynirci 2013, tuval üzeri yağlıboya, 130x160 cm
2. Adnan Varınca, Natürmort, tuval üzeri yağlıboya, 56.5x48 cm
3. Mahmut  Karatoprak, Portre, ahşap üzeri akrilik, 82.5x60 cm
​4. Dilek Işıksel, Galata Gece, 2006, tual üzeri yağlıboya, 105x55 cm

0
1846
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle