30 MART, SALI, 2021

De Artium Eser Satış Alt Yapısını NFT Teknolojisi ile Yayımlayacak

Türkiye’nin ilk dijital sanat eser satış platformu olan De Artium, git gide kullanımın yaygınlaştığı alternatif ekonomi sunan NFT ile platformlardaki eserlerini yayımlayacağını açıkladı.

Sanatçıları, küratörleri ve sanatseverleri bir platformda bir araya getirerek dijital sanatın herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayan De Artium, kurulduğu günden bu yana satış altyapısını NFT tabanlı olarak hayata geçirme ve sanatçılar için yeni bir ekosistemi kurma konusunda çalışıyor.

Geçtiğimiz kasım ayında Step İstanbul, aralık ayında Istanbul The Lights etkinliklerinde yer alan De Artium, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Contemporary İstanbul fuarlarında da bulunacak.

De Artium platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknoloji Yatırımcısı Utkan Sanda platform hakkında şunları söyledi: “Kurulduğumuz günden bu yana platformumuzun alt yapısı için NFT’lerde hareketleri takip ediyor ve planlamalarımızı yapıyorduk. NFT tarafında dijital yayın yapan bir platform henüz dünyada bulunmuyor. Çok yakında dijital sanat satışını ve hatta yayını NFT ile yapmaya başlayacağız. Vardığımız noktada gördük ki kurulan ve kalıcı olması için uğraşılan yapıların ekoloji en az olumsuz etki ile oluşturulması gerekiyor. Altyapımızı bu doğrultuda, karbon ayak izimizi minimumda tutacak şekilde geliştiriyoruz. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz yapıda koleksiyoner ve sanatçılar için de bu alanda farklı hizmetler sunacağız.”

De Artium dijital sanat yayın platformu hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
3130
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage