23 HAZİRAN, SALI, 2020

David Nicholls'tan Yeni Bir Roman: Tatlı Hüzün

Bir Gün kitabıyla geniş bir okur kitlesine erişen David Nicholls'ın dokunaklı olduğu kadar gülümseten yeni romanı Tatlı Hüzün, Arzu Altınanıt’ın çevirisiyle, Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı.

Nicholls, bu romandayetişkinliğe giden taşlı yolda yaşananların, aile yaşamının karmaşasının, arkadaşlığın insanı hayata bağlayan gücünün ve ilk aşkın, ancak bittikten sonra neye uğradığımızı anladığımız o bir anlık, yakıcı patlamasının trajikomik bir anlatısını sunuyor.

“1997 yılında Charlie, eski lise fotoğraflarınıza baktığınızda kim olduğunu hatırlamadığınız o çocuktu. Sınavları iyi geçmemişti. Evinde işler pek yolunda gitmiyordu, göz kulak olması gereken bir babası vardı ve Charlie'nin aklındaki en son şey geleceğiydi.

Sonra hayatına, ne yapmak istediğini bilen, kendinden emin Fran girdi ve Charlie pek de yolunda gitmeyen hayatına rağmen umuda kapılmaya başladı.

​Ancak Charlie, Fran ile birlikte olmak istiyorsa, arkadaşlarının tüm saygısını kaybetmek ve bambaşka biri olmak uğruna kendisine sunulan zorlu seçeneğe göğüs germek zorundaydı. Kumpanya'ya katılacaktı, üstelik bununla da bitmiyordu.”

0
2438
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage