07 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2021

DasDas’ın İlk Dijital Sergisi “PARALLEL UNIVERSE” Açılıyor

DasDas Online üzerinden tiyatro oyunlarını çevrim içi olarak izleyicilerle buluşturan DasDas, şimdi de Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesini dijital bir sergi alanına dönüştürerek “PARALLEL UNIVERSE” isimli dijital sanat sergisini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Ouchhh Sanat Stüdyosu ile Zenger küratörlüğünde düzenlenen sergi, 11 Haziran’da kapılarını açacak.

Bünyesinde sanatın farklı tür ve şekillerini buluşturarak daha fazla sanatsevere ulaşmayı amaçlayan DasDas, ilk dijital sergisini Paribu ana sponsorluğunda gerçekleştiriyor. Ouchhh, Zenger ve DasDas iş birliğiyle düzenlenen “PARALLEL UNIVERSE” başlıklı sergi bambaşka atmosferler sunan dört farklı eserden oluşuyor. Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama DeneyimiŞiirsel Yapay ZekaGöbeklitepe Mimari Veri ve Osman Hamdi Bey Eserleri’nden oluşan sergi, fiziksel mekânın sınırlarının şeffaflaştığı, çok boyutlu evrenleri yapay zeka ve veri iş birliğiyle sarmalayan bir deneyime dönüşüyor ve izleyiciye geçmiş ve geleceğin yeniden tanımlandığı bir dünya sunuyor.

Dünyanın en ünlü ressamlarından Van Gogh’un renkleri ve şekilleriyle hafızalara kazınan eserleri, yapay zekâyla Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi’nde hayat buluyor. Bilim insanlarının makine öğrenimi ve yapay zekâ algoritmaları kullanarak ışık, fizik, uzay ve zaman hakkında yarattıkları bilincin şiirsel kırılımı Şiirsel Yapay Zeka ile ziyaretçilerle buluşacak. Göbeklitepe mimarisini yapay zekâ ve sanat anlayışıyla bir araya getiren Göbekli Tepe Veri’de tarih öncesi insanların dini inancını yansıtan figürler ziyaretçilere yeni bir bakış açısıyla sunulacak. Osman Hamdi Bey Eserleri’nde ise ilk Türk arkeolog ve Türkiye’de müzeciliğin kurucusu olarak sayılan Osmanlı’nın en önemli ressamlarından Osman Hamdi Bey’in eserlerini günümüz teknolojisiyle bir araya gelerek izleyiciyle buluşacak.

​Sanat ve teknolojinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan dijital sergi “PARALLEL UNIVERSE” DasDas’ın Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesinde 11 - 12 Haziran’da ücretsiz olarak görülebilecek.

0
12200
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage