23 EKİM, CUMA, 2020

Dank Laboratuvar Tiyatrosu'ndan "İçinde Değerli Bir Şey Olabilir"

Dank Laboratuvar Tiyatrosu, Burcu Reşit’in kalemi ve Ali Bircan Teke’nin rejisiyle seyirci karşısına çıkacak İçinde Değerli Bir Şey Olabilir isimli oyunla perdelerini 10 Kasım’da Tiyatro Pera’da açıyor.

Emine Irmak Bavkır ve Sıdıka Derya Gümral’ın oynadığı İçinde Değerli Bir Şey Olabilir, bin yıllardır kardeş olan, kendilerinden, travmalarından, takıntılarından, ritüellerinden ve kırılmış umutlarından başka bir şeyleri kalmamış iki kadının hikâyesine odaklanıyor. Fiziksel performansın ve duygusal tansiyonun yüksek olduğu İçinde Değerli Bir Şey Olabilir oyunu 10 Kasım’da Tiyatro Pera’da yapacağı ilk gösterimin ardından 12, 25 ve 26 Kasım tarihlerinde de temsillerine devam edecek.

2019 Şubat’ta sözsüz, fiziksel performans olanOblomovlaşmaoyunu ile sanat dünyasında çalışmalarına başlayan ve kurulduğu yıl iki ödül alarak dikkatleri üzerine çeken Dank Laboratuvar Tiyatrosu’nun ikinci araştırma oyunu İçinde Değerli Bir Şey Olabilir’in biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

"Bin yıllardır kardeş olan, kendilerinden, takıntılarından, ritüellerinden ve kırılmış umutlarından başka bir şeyleri kalmamış iki kadının tuhaf şarkısı... Bir distopyanın içerisinde dünyada kalan son iki kişi olan kız kardeşler birbirlerine muhtaçtırlar. Yaşadıkları ev artık çöplerle kaplıdır ve çöpleri, doğru sırada, doğru renklerle ve doğru şekilde dizmedikleri takdirde evden çıkaramazlar. Anneden kalma bu ritüelin en önemli kahramanı ise anneannedir. Anneannenin öğrettiği şarkı çocukluklarındaki ritüeli hatırlamalarını sağlayacaktır. Ancak kardeşler ne şarkıyı ne de ritüeli hatırlayabilmektedir."

0
3047
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage