17 MAYIS, PAZARTESİ, 2021

Daniel Firman’ın “Duvar Dansı” Sergisi Bodrum’da

PİLEVNELİ, çağdaş sanatın önemli temsilcilerinin eserlerinden oluşan sergileri ekim ayına kadar Bodrum’da sanatseverlerin beğenisine sunacak. Galeri sanatçılarının yanı sıra sürpriz isimlerin de yer alacağı sergiler, Bodrum’daki Mandarin Oriental otelinin içerisinde bulunan mekânda ziyaret edilebilecek.

PİLEVNELİ’nin Mandarin Oriental Bodrum’da izleyiciyle buluşan ilk sergisi Fransız sanatçı Daniel Firman’ın “Duvar Dansı” başlıklı kişisel sergisi oldu. İzleyiciyi Firman’ın pratiğini yansıtan en sembolik çalışmalarından biri olan Attitude (Tavır) serisinin başlangıç noktasına götüren “Duvar Dansı” sergisi 6 Haziran tarihine kadar izleyiciyle buluşacak.

Attitude (Tavır) isimli seri 2000 yılından itibaren sanatçının stüdyosunda yaptığı ve dans protokollerini inceleyen performanslardan meydana geldi. Sanatçı hem gerçek boyutlu hem de minyatür insan figürlerini tasvir eden hiper gerçekçi heykellerin ilkini 2004 yılında üretti. “Duvar Dansı” sergisinde Firman’ın Attitude (Tavır) serisinden dört yeni heykel, Gathering (Toplama) isimli serisine ait heykellerin minyatür boyutlu üç versiyonuna da yer alıyor. Sanatçının Gathering (Toplama) serisindeki heykeller, Centre Pompidou gibi pek çok sanat kurumunda ve 2018 yılında PİLEVNELİ Mecidiyeköy’de gerçekleşen “10 Sanatçı / 10 Bireysel Pratik” başlıklı sergide yer aldı. İnsanın objelerle arasındaki ilişkisine çağdaş bir yorum sunan bu heykeller kapitalist, hızlı tüketim dünyasında bu ilişkinin derinliğini ve anlamını sorguluyor.

Daniel Firman’ın “Duvar Dansı” başlıklı kişisel sergisi 6 Haziran tarihine kadar Mandarin Oriental, Bodrum’da görülebilir.

Künye: Daniel Firman, Attitude - Merve #2, 2021

0
1332
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage