29 NİSAN, CUMA, 2022

Çocuklar İçin Animasyon: “Kayboldum Ben Galiba!”

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’na yönelik, 4-12 yaş arası çocukları Pera Müzesi koleksiyonları ile tanıştırmayı amaçladığı Kayboldum Ben Galiba! isimli mini bir animasyon serisi hazırladı.

Serinin ilk bölümü Elçinin Serüveni”nde yanlışlıkla kendi zamanlarından yüzlerce yıl sonrasına seyahat edip günümüz Pera Müzesinde bir araya gelen bir elçi ve yemiş aramak için haremden çıkan bir maymun kendi zamanlarından yüzlerce yıl sonrasına seyahat edip günümüz Pera Müzesinde bir araya gelerek 21. yüzyılı anlamaya çalışırken Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” koleksiyon sergisini keşfe çıkıyor. Jean-Baptiste Vanmourun dört resimden oluşan saraya kabul serisini yakından inceleyen karakterler, yaklaşık 300 yıl önce Topkapı Sarayı’nda gerçekleşen resmi törenin detayları üzerine sohbet ediyor.

Yönetmenliğini Ethem Onur Bilgiç ve Emrah Tümer’in yaptığı "Kayboldum Ben Galiba!” animasyon serisinin müzikleri Nilipek ve Berkay Küçükbaşlar’a ait. Animasyonda Maymunu Meltem Cumbul, elçiyi Yekta Kopan’ın seslendiriyor.

Çocuklara basitçe sanata ve tarihe nasıl bakılabileceğini anlatırken, sergiden yola çıkarak temel sanat ve uluslararası diplomasi terimlerini öğretmeyi amaçlandığı “Elçinin Serüveni” adlı mini animasyon serisini Pera Müzesi Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Animasyon Künyesi
Yönetenler: Ethem Onur Bilgiç, Emrah Tümer
Seslendirme: Meltem Cumbul, Yekta Kopan
Animasyon: Emrah Tümer
Çizimler: Emre Karacan
Müzik: Nilipek, Berkay Küçükbaşlar
Yürütücü Yapımcı: Volkan Şenozan, Irmak Wöber, Hazal Altun

https://www.youtube.com/watch?v=GyjVx6S5UIM

0
1283
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage