29 NİSAN, PAZARTESİ, 2024

Çocuklar Duygularına Kulak Veriyor: “İçimdeki Kurbağa”

Dilge Güney'in büyüme çağındaki çocukların duygularını tanımaları, anlamaları ve doğru yönetmeleri üzerine kaleme aldığı, Gül Sarı’nın resimlediği kitabı İçimdeki Kurbağa, Tudem Yayınları’ndan çıktı.

Okurlarının hayal gücünü esnetmeyi amaçlayan bu kitap Turna’nın midesine ''kazara'' yerleşen kurbağadan kurtulmak için verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Gül Sarı'nın her duyguyu boya paletindeki başka bir renkle ilişkilendirdiği bu kitap, karar alma sürecinde duyguların rolü ve etkileri hakkında düşündürtüyor.

Turna'nın içinde abisinin yaptığı tatsız şakadan bu yana acayip şeyler dönüyor. Kimi zaman hoplayıp zıplayan, kimi zaman midesine oturan, kimi zamansa kalbine sarılıp yemek borusuna tırmanan davetsiz bir misafirle uğraşmak zorunda! Turna, evcil hayvanını içinde büyütüyor. Turna'nın içinde günden güne büyüyen bir kurbağa var: Kıpırdak!

“İnsan içinde hop edip duran bir canlıyla yaşar mı hiç?'' demeyin sakın. Eğer mecbur kalırsa neden olmasın? Gerçi Turna'nın can dostu Sinan ne yapıp edip bu kurbağadan kurtulmaları gerektiğini düşünüyor. Üstelik bunun için de harika deney planları var. Hımm, acaba önce hangisini hayata geçirse? Karabiber deneyi başarılı olacak sanki... Peki, işin sonunda Turna içinde dört dönen Kıpırdak'tan kurtulabilecek mi dersiniz?

Kâh içimizde uçuşan kelebeklerle kâh nefesimizi sıkıştıran bir taşla bize işaret veren duygularımıza tercümanlık eden İçimdeki Kurbağa, önce kendimizle, sonrasında hayatın getirdikleri ve götürdükleriyle yüzleşmenin önemine vurgu yapıyor.

Hem zaten ne demişler: ''Hiçbir şey mideden kurbağa çıkarmak kadar zor değildir. Özellikle de içinde...”

0
530
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage