28 EYLÜL, SALI, 2021

Çocuklar “365 Penguen” ile Matematik ve Planlama Öğreniyor

Jean-Luc Fromental’in yazdığı, Joëlle Jolivet’in resimlediği çocuklara planlama ve matematiği keyifli bir öyküyle anlatırken iklim değişikliğini de gündeme getiren 365 Penguen, Ece Erbay Nahum’un çevirisiyle Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlandı.

Kapınızı çalan kargocu evinize her gün bir penguen bıraksa ve sonunda bunların sayısı 365 olsa! Acaba penguenleri kaçar kaçar gruplayarak odalara yerleştirsek, her gün iki kilo balık yiyen bu misafirleri nasıl beslesek, evin ısısını, banyo sırasını nasıl ayarlasak? Onca penguenle başa çıkmak için elbette biraz planlama, biraz hesaplama yapmak ve matematikten faydalanmak gerekiyor. 365 Penguen, eğlenceli kurgusuyla ve eşlik edilebilen küçük hesap işlemleriyle okurları gülümsetirken bir yandan da ısınan gezegen nedeniyle yaşam alanlarından olan penguenlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor.

Yılın ilk günü bir kargocu kapımızı çaldı. Paketten ne çıktı dersiniz: Bir penguen! Yanında da bir not vardı: “Ben 1 Numara. Besleyin beni karnım acıktığında…”

0
997
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage